Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Desetibojař Kopecký se pod Šebrlem zlepšuje a v Eugene cílí na elitní desítku

V červnu obhájil Ondřej Kopecký titul mistra republiky v osobním rekordu 8310 bodů a splnil limit pro účast na evropském šampionátu v Mnichově. Nadějný atlet se pod vedením olympijského vítěze Romana Šebrleho dostal mezi deset nejlepších desetibojařů sezony a v solidní výkon věří i na nadcházejícím mistrovství světa v Eugene.

Ondřej Kopecký
zdroj: ČT4 autor: Michaela Říhová

Osobní rekord si Kopecký za osmiměsíční spolupráci s legendárním předchůdcem a někdejším světovým rekordmanem zlepšil o 683 bodů.

"Říkal jsem si, že když ho letos dostanu na osm tisíc bodů, budu spokojený. Jeho potenciál vzhledem k olympiádě je zajímavý," připouští Šebrle.

Kopecký má desetiboj postavený na podobných základech jako kdysi Šebrle. Prezentuje se solidní rychlostí, mezi jeho silné disciplíny patří skoky, v tyči umí 520 centimetrů.

"Je to podobný typ hlavně hlavou, je to závodník. Doteď jsem nešedivěl, tak teď asi trochu začnu. Ty jeho třetí pokusy jsou občas šílené, ale to k tomu patří," směje se Šebrle.

Před Eugene je čtyřiadvacetiletý závodník na desátém místě letošních tabulek. "Bylo by super se umístit do desítky. Ale hlavně předvést solidní výkon a ukázat, že česká desetibojařská škola tady pořád je a že se s námi musí počítat," věří si Kopecký.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články