Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boj se soupeřkami i bolavými zády. Nebyla jsem si jistá, že doběhnu, přiznala Jiranová

Helena Jiranová nepostoupila na mistrovství světa do semifinále závodu na 100 metrů překážek. Česká reprezentantka, která se na šampionát kvalifikovala jako poslední ze světového žebříčku, byla ve svém rozběhu pátá časem 13,37 sekundy. Za svým osobním i sezonním maximem zaostala i kvůli zablokovaným zádům z pátečního tréninku. Hned v prvním kole vyhasly naděje obhájkyně titulu Nii Aliové, která v závěru rozběhu po kontaktu s překážkou spadla.

Sedmadvacetiletá Češka si už postupem na mistrovství světa splnila letošní cíl. "Běžet na tomhle stadionu je zážitek na celý život pro každého atleta," řekla po svém vystoupení na stadionu Hayward Field.

Je nám líto, video expirovalo.
Běžkyně Jiranová z rozběhu nepostoupila

Výkon, který předvedla, by ji ještě před pár dny neuspokojil. Dnes ale byla situace jiná. "Včera na tréninku jsem si zablokovala záda a dávali jsme to dohromady. Pomalu jsem ani nemohla odejít z tréninku. Dostala jsem pár injekcí, pár prášků. Možná jsem ještě trošku utlumená. Při rozcvičení jsem si nebyla vůbec jistá, že doběhnu," popisovala České televizi další z řady zdravotních patálií, které v Eugene postihly české atlety. Celkově skončila třiatřicátá.

Páté místo v rozběhu obsadila Jiranová i díky tomu, že dvě soupeřky včetně druhé ženy amerického šampionátu Alayshy Johnsonové upadly. Před tím stejný osud potkal světovou šampionku z Dauhá 2019 Aliovou. Ta byla jasně na pozici zajišťující účast v semifinále, jenže zakopla o devátou překážku, což ji vyvedlo z rovnováhy, a už se nedokázala patřičně odrazit před desátou bariérou. Shodila ji a sama skončila na břiše na zemi. Vleže pak sledovala, jak ji soupeřky předbíhají.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články