Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veselý kvůli zdravotním potížím nebude házet v oštěpařské kvalifikaci

Špatná zpráva z Dauhá. Oštěpařský mistr světa z roku 2013 Vítězslav Veselý si při tréninku zhoršil zranění prstu a nenastoupí do kvalifikace. V bojích o finále bude z Čechů pouze Jakub Vadlejch, který na šampionátu obhajuje stříbro.

Sport
zdroj: ČT4

Veselý si před měsícem na posledním závodě v Estonsku poranil prostředníček pravé ruky, kterým se opírá o vázání, a musel házet jiným úchopem. V Dauhá zkusil tento prst zapojit, ale při středečním odpoledním tréninku se stav zhoršil. "Při lehkém házení jsem ucítil v prstu ostrou bolest. Trénink jsem ukončil, vrátil se do hotelu, mezitím mi prst otekl," uvedl Veselý.

Sonografie potvrdila poškození vazů. "Jedná se o rupturu postranního vazu mezi druhým a třetím článkem prstu na prostředníčku pravé ruky. Vzhledem k nestabilitě kloubu jsme start na světovém šampionátu nedoporučili," vysvětlila šéflékařka české atletické výpravy Karolína Bílková.

Veselý tak přijde o druhý šampionát za sebou. Účast na loňském mistrovství Evropy vzdal, protože se zotavoval z angíny. V Dauhá byl i jako trenér své partnerky Nikoly Ogrodníkové, která byla zklamaná z jedenáctého místa mezi ženami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články