Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Melicha a Kudličku čekají medailové boje, mistrovství začne pro Hejnovou

Moskva - Hned dvě šance na medaili budou mít v pondělí na moskevském šampionátu čeští atleti. Kladivář Lukáš Melich hravě v úvodním dnu přehodil kvalifikační limit a má nakročeno k životnímu úspěchu. V tyčkařském sektoru má letos výbornou formu Jan Kudlička, ale ten bude mít daleko silnější soupeře. Poprvé se v Lužnikách objeví Zuzana Hejnová. Přímé přenosy třetího dne sledujte na ČT sport i našem webu.

Lukáš Melich
zdroj: Getty Images autor: Cameron Spencer

"Má letos velikánskou formu, věřím, že to dopadne dobře," hlásil před finále kladivářův trenér Dušan Král. "Chceme hlavně, aby odešel s pocitem jako z ostatních letošních závodů," upozornil na skutečnost, že Melich má čtvrtý nejdelší výkon sezony a v každém letošním závodu stál na stupních vítězů. "Na medaili bude třeba osmdesát metrů," dodal Král.

Hejnová do rozběhu na 400 metrů překážek nastoupí v dopoledním bloku. Postup by ji jako vedoucí ženu světových tabulek a letos neporaženou překážkářku neměl minout, poběží v druhém běhu a osmé dráze.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Žanety Peřinové o českých šancích třetího dne

"Všechno je v pohodě, jde to, jak má, cítím se dobře a už se na závod těším," prohlásila Hejnová. Její hlava je připravena na velký výkon. Kdyby svou situaci porovnala s dobou před loňskou olympiádou v Londýně, kde byla třetí, je na tom o dost lépe. "Vím, že při rozběhu a semifinále budu moct pošetřit síly, v Londýně jsem byla hodně nervózní, nevěděla jsem úplně, jak můžu běžet. A v tom je zásadní rozdíl," prohlásila. Spolu s ní je na startu také Denisa Rosolová. Do semifinále půjdou tři nejrychlejší z každého ze čtyř běhů a další čtyři s časem.

Sedmiboj zahájí Eliška Klučinová, boj o postup do finále čeká Pavla Masláka, který má ve třetím semifinále čtvrtky sedmou dráhu a mimo jiné za soupeře olympijského vítěze a největšího favorita Kiraniho Jamese z Grenady. Do finále projde, pokud bude druhý, nebo bude mezi dvěma postupujícími na čas.

Pondělní program (časy jsou SELČ):

7:30 100 m př. ženy (sedmiboj - Klučinová),

7:40 disk muži - kvalifikace,

8:10 3000 m př. muži - rozběhy,

8:35 výška ženy (sedmiboj - Klučinová),

9:05 disk muži - kvalifikace,

9:05 400 m př. muži - rozběhy,

9:50 400 m př. ženy - rozběhy (Hejnová, Rosolová),

16:45 koule ženy (sedmiboj - Klučinová),

17:00 tyč muži - FINÁLE (Kudlička),

17:05 110 m př. muži - semifinále,

17:35 100 m ženy - semifinále,

18:05 400 m muži - semifinále (Maslák),

18:25 koule ženy - FINÁLE,

18:30 kladivo muži - FINÁLE (Melich),

18:35 200 m ženy (sedmiboj - Klučinová),

19:15 400 m ženy - FINÁLE,

19:30 110 m př. muži - FINÁLE,

19:50 100 m ženy - FINÁLE.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články