Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kouč kladiváře Melicha: Když hodí osmdesát, bude medaile

Moskva - Hovory o medaili mezi sebou nevedou, ale kouč Dušan Král věří, že když jeho svěřenec Lukáš Melich hodí kladivem v pondělním finále mistrovství světa v Moskvě 80 metrů, na stupních vítězů bude. Ale hlavní cíl je prý pro oba dobře závodit a předvést kvalitní první pokus. A pak čekat, co z toho bude.

Lukáš Melich
zdroj: ČT sport

"Má letos velikánskou formu, věřím, že to dopadne dobře," řekl kouč. "Chceme hlavně, aby odešel s pocitem jako z ostatních letošních závodů," upozornil na skutečnost, že Melich má čtvrtý nejdelší výkon sezony a v každém letošním závodu stál na stupních vítězů. "Na medaili bude třeba osmdesát metrů," dodal Král.

Oba se tím prý ale vůbec nestresují. "Když hodí jako včera v kvalifikaci, ale trochu lepší hod, tak se na osmdesát dostane. A kdyby to bylo prvním pokusem, tak není co řešit," zasnil se trenér. Melich bude navíc házet ve finále jako první. "Pokud se mu ten hod povede, mohlo by to soupeře zastrašit," podotkl.

Trenér Melicha obdivuje za jeho posun v myšlení za poslední sezonu. Změna nastala loni na ME, kam si kladivář jel pro medaili, ale skončil v kvalifikaci. "Změnil nastavení hlavy," kvitoval využití psycholožky. "Byla to poslední možnost a je vidět, že pomohla," uvedl Král. "Navíc byl šestý v Londýně na olympiádě a to ho hodně posunulo," konstatoval.

Se Zdeňkou Sládečkovou jsou oba občas telefonicky v kontaktu i v Moskvě. "Lukáš (Melich) je ohromně samostatný člověk, nemá problémy v osobním životě, nikde. Já jsem schopný mu poradit v tréninku, v technice, ale nekecám mu do ostatních záležitostí," řekl kouč. "Už tu hlavu má nastavenou a psycholožku v podstatě už ani nepotřebuje," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články