Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Motolské finále Salomon Running Cupu ovládl Kocourek, Holuša doběhl čtvrtý

Praha – Salomon Running Cup vyvrcholil finálovým závodem na osm kilometrů v Praze - Motole. Mezi golfovými jamkami byl nejrychlejší Milan Kocourek, který od začátku diktoval tempo v tandemu s Robertem Krupičkou, v polovině trati se však odpoutal a suverénně zvítězil v čase 25:19. Těsně za medailovými pozicemi skončil halový vicemistr světa v běhu na 800 metrů Jakub Holuša. 

Je nám líto, video expirovalo.
Půlkař Holuša mezi motolskými jamkami na pódium nedosáhl

Rodák z Opavy se celý závod pohyboval na úrovni čtvrtého až pátého místa a trasu zvládl nakonec pod 27 minut. Výsledné čtvrté místo pro něj ale nijak důležité nebylo. "Je to součást tréninku. Nechtěl jsem si to nechat ujít, protože je to výborný závod v krásném prostředí, se spoustou fajn lidí," vysvětluje Holuša, pro kterého je jasným vrcholem nadcházející sezony domácí halové mistrovství Evropy.

Během přípravného terénního běhu se dráhový specialista musel přizpůsobit náročnému profilu trati. "Mám rád běh v tempu, kdy na to můžu pořád tlačit, ale tady to člověk musí z kopce pustit, aby měl zas do kopce sílu. Je tu asi pět set metrů, na kterých můžu zúročit zkušenosti z dráhy, ale jinak je to pro mě jen dřina," dodává Holuša.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články