Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mistry České republiky v chůzi na 20 km se stali Gdula a Korvasová

Poděbrady – Lukáš Gdula se stal novým mistrem České republiky v chůzi na 20 km v osobním rekordu. Mezi ženami se z titulu radovala Tereza Korvasová. V mezinárodním závodě triumfovali Švéd Perseus Karlström a Maxičanka Alejandra Ortegová.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistrovství České republiky v chůzi vyhráli Gdula a Korvasová

Domácím šampionem se stal Lukáš Gdula, který titulem stvrdil svůj triumf v českém šampionátu na maratonské padesátce v Dudincích, kterým si zajistil účast na olympijských hrách. V Poděbradech vyhrál v osobním rekordu 1:25:50 a získal na dvacítce druhý titul po roce 2014. Je známý tím, že deštivé podmínky, které během celého závodu panovaly, mu vyhovují. "Ne že bych si v tom liboval, ale déšť mi rozhodně nevadí," uznal svěřenec Iva Pitáka.

Svůj první titul mezi ženami získala Tereza Korvasová, která využila absence nejlepší české chodkyně Anežky Drahotové. Ta kvůli nedávnému zranění sledovala závod jen z pozice diváka.

V tradičním mezinárodním závodě na 20 km, který pořádá asociace European Athletics, zvítězil Švéd Perseus Karlström časem 1:19:11, který by mu na olympiádě v Londýně stačil na bronzovou medaili. Do cíle došel před německým obhájcem prvenství Christopherem Linkem.

Nejrychlejší ženou se stala Mexičanka Alejandra Ortegová, která časem 1:29:35 připravila o traťový rekord Anežku Drahotovou. Ta předloni zvítězila časem o osm sekund pomalejším.

Zdroj
ČT sport, ČTK, atletika.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články