Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mistrem republiky v přespolním běhu je opět Kocourek

Střelské Hoštice - Milan Kocourek z AK Kroměříž se stal popáté domácím šampionem v přespolním běhu. Ve Střelských Hošticích dnes čtyřiadvacetiletý běžec AK Kroměříž obhájil titul na desetikilometrové trati časem 30:11 a o dvacet devět sekund tak porazil oddílového kolegu Jana Kreisingra. Nadvládu kroměřížského klubu dovršil třetím místem Jakub Bajza, obhájce stříbra.

Vítězný Milan Kocourek
zdroj: ČT24

Kocourek se tak v počtu titulů vyrovnal na druhém místě Vladimíru Dudovi, rekordmanem je Vlastimil Zwiefelhofer se sedmi prvními místy. "Tak já takhle běhám častěji, že si vyběhnu rychleji, ať urvu soupeře a pak si můžu běžet v pohodě sám. Tady toto je pro mě spíš takový nominační závod na mistrovství Evropy, které se koná v prosinci," líčil Kocourek.

Ženskou šampionkou se na trati 6 300 metrů stala Pavla Schorná Matyášová. Vytrvalkyně z Úpice, která je reprezentantkou v běhu do vrchu a mnohonásobnou medailistkou z mistrovství Evropy i světa v letním biatlonu, odolala ve finiši náporu šampionky z roku 2008 a vloni bronzové Moniky Preibischové. Třetí skončila veteránka Ivana Sekyrová, jež obhajovala stříbro. Loňská šampionka Lucie Sekanová doběhla pátá.    

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články