Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Milovník rychlých aut Bolt jel na ostravském letišti rychlostí 240 km/h

Ostrava - Sprinter Usain Bolt v sobě ani při návštěvě České republiky nezapřel slabost pro rychlá auta, třebaže na konci dubna měl na Jamajce vážnou autonehodu. Organizátoři středečního mítinku Zlatá tretra mu nabídli, zda si nechce vyzkoušet sportovní vůz BMW a trojnásobný olympijský vítěz ani chvíli neváhal. Na letišti v Mošnově dnes za volantem dosáhl rychlosti 240 kilometrů za hodinu.

Světový rekordman sjel 29. dubna nedaleko města Spanish Town ze silnice a zcela zničil své BMW M3. Sám si při tom lehce poranil nohy, když ze zdemolovaného auta vystupoval. Lékaři mu pak operativně odstranili z chodidel trny.

Pořadatelé Zlaté tretry dali Boltovi na výběr: rychlé, nebo bezpečné auto? Světový rekordman měl jasno. "Domluvili jsme se s letištěm v Mošnově, že nám dnes po obědě dají k dispozici pojezdovou dráhu. Chtěli jsme mu přání splnit, ale aby z toho nebyl zase nějaký průšvih," řekl mluvčí mítinku Karel Tejkal. Bolt nejprve seděl v autě jako spolujezdec, pak sám řídil.

Jamajčan přiletěl do Ostravy v sobotu dopoledne z Toronta. Dnes dopoledne odpočíval a vynechal i trénink. Po obědě a adrenalinové zábavě sledoval ve svém prezidentském apartmá hotelu Atom první díl atletické Zlaté ligy v Berlíně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články