Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Michaela Hrubá se zařadila do první desítky světových tabulek

Praha - Vynikající výkon výškařky Michaely Hrubé ozdobil 51. ročník atletického mítinku Praga Academica. Osmnáctiletá závodnice překonala 193 cm a posunula se na dělené deváté místo světových tabulek.  

Michaela Hrubá
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Už jistá účastnice olympijských her byla ze svého výkonu příjemně překvapená. "Já jsem to vůbec nečekala. Měla jsem problémy s kotníkem, takže jsem šla jenom volně. Těch 193 je něco neskutečného," řekla po závodě.

Velmi slušné výkony byly k vidění i v tyčkařském sektoru. Šestnáctiletá Amélie Švábíková se vyšplhala nad laťku ve výšce 425 cm, čímž vylepšila český dorostenecký rekord. Soutěž opanovala Jiřina Ptáčníková.

Mistryně Evropy z Helsinek si výkonem 465 cm posunula letošní maximum. "Já jsem strašně spokojená, protože jsem dneska poprvé zkoušela celý závodní rozběh. Prodloužila jsem ho, takže test vyšel docela dobře," pochvalovala si.

V mužském závodu si vítězství připsal Michal Balner, jemuž k prvenství stačilo 555 cm. Druhý Jan Kudlička skočil o dvacet centimetrů méně.

Je nám líto, video expirovalo.
Michaela Hrubá: Vůbec jsem to nečekala

Atletický mítink Praga Academica:

Muži: 110 m př.: 1. Trajkovič (Kypr) 13,65. tyč: 1. Balner 555, 2. Kudlička (oba Dukla Praha) 535.
Ženy: 200 m: 1. Artymatová (Kypr) 23,19. výška: 1. Hrubá (JAC Brno) 193. tyč: 1. Ptáčníková (Olymp Praha) 465, 2. Maláčová (USK Praha) 455.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články