Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Medailové ambice štafety se naplnily. Máme naběhané super časy, chválil Maslák

Z vyřazení v semifinále čtvrtky byl trojnásobný halový mistr světa i Evropy Pavel Maslák zklamaný, ale v medailový úspěch štafety věřil. A závod mu na halovém mistrovství Evropy dal za pravdu. Češi doběhli druzí za Nizozemskem, které mělo v sestavě dva medailisty z individuálního závodu na 400 metrů.

Pavel Maslák
zdroj: AP autor: Darko Vojinovic

Součet časů řadil Česko mezi papírové favority. "Máme naběhané super časy. Věděli jsme, že jsme na tom dost podobně jako Nizozemci, a když se s nimi udržíme, tak ta medaile tam je. Ostatní štafety neměly tak rychlé časy. To se potvrdilo," uvedl Maslák.

Český rekordman třikrát dovedl na HME štafetu k bronzu jako finišman. Tentokrát budoval pozici na druhém úseku.

"Bylo to jiné. Ty poslední úseky jsou většinou lepší, že tam nebývá kontakt. Je to rozhozené a už se tam tolik nebojuje," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Výkon a ohlasy stříbrné české štafety na 4x400 m

Ostré lokty potřeboval v souboji s italským soupeřem. "Každopádně se mi to povedlo. Jsem rád, že jsem udržel tu druhou pozici," pochvaloval si. Cítil se lépe než při neúspěšném pátečním semifinále. Na svém úseku byl nejrychlejší, letmou čtvrtku běžel za 46,2.

Předával v kontaktu s vedoucím Nizozemskem a náskokem před ostatními Michalu Desenskému, který kvůli drobnému zranění vynechal halové mistrovství republiky.

"Ten závod tam chyběl. Nevěděl jsem, jestli jsem úplně stoprocentní. Hlava tam pracovala. Přesvědčil jsem se pár tréninky, že můžu běžet rychle, a myslím, že jsem běžel obstojně. Možná nějaké rezervy tam jsou, ale vydal jsem ze sebe maximum," líčil třetí člen českého kvarteta.

Role finišmana tentokrát připadla Šormovi, který byl v bronzových štafetách z Prahy 2015 a Bělehradu 2017. "Bylo to psychicky těžké, ale kluci to rozběhli perfektně, takže jsem už neměl moc práce," řekl.

Držel pozici a doufal, že by mohl s druhým mužem individuálního závodu Tonym van Diepenem bojovat o zlato.

"Ještě 100 metrů do cíle jsem si na něj věřil. Ale on vlastně tahal až poslední stovku, tam mi cuknul a už jsem nedokázal zrychlit s ním," komentoval Šorm koncovku závodu. Dnešní štafetové stříbro je každopádně jeho nejcennější medailí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články