Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Tour de France 2024

Weber je ve skvělé fazoně. Udělám všechno pro to, abych v Římě neprohrál, řekl Vadlejch

Ani v letošním ročníku Zlaté tretry Jakub Vadlejch nepředvedl velehod, který by ho výrazně potěšil. S nejhorším výsledkem sezony za 86,08 metru poprvé od loňského mistrovství světa prohrál. O více než metr ho přehodil úřadující mistr Evropy Julian Weber z Německa, který je podle Vadlejcha ve výborné formě. Český mistr mu ale chce porážku za dva týdny na šampionátu v Římě oplatit. Přímé přenosy z ME vysílá od 7. června ČT sport i ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Vadlejch: Když hodím o čtyři metry dál i na vrcholu sezony, budu velice spokojený

S výkonem byl ale poměrně spokojený. "Rozcvičování bylo extrémně špatné, na mě extrémně špatné. Nakonec jsem z toho uklohnil docela závod. Lidi nás hnali, i když bylo větrno, relativně zima," uvedl.

I když neobhájil na Zlaté tretře loňské vítězství, hodil zhruba o čtyři metry dál než před rokem. Naposledy podal delší výkon na ostravském mítinku v roce 2018, kdy předvedl 88,36 metru. O té doby se pohyboval mezi 82 a 83 metry.

"Ono to je vždycky v části sezony, kdy je hodně brzo, kdy fazona ještě není taková. Nebo by neměla být taková, si myslím já. Anebo jsem byl lehce zraněný. Nikdy jsem tady nebyl tak top, abych od prvního hodu věděl, že hodím daleko," hledal Vadlejch vysvětlení.

Zlatá tretra pro něj byla posledním startem před ME. "Ukázalo mi to to, že jsem lehounce stažený po soustředění a že ještě máme co doladit, aby to v Římě letělo ještě dál," poznamenal stříbrný olympijský medailista. V Římě pro něj přijde šance na odvetu.

"Julian bude obrovsky těžký soupeř a tady ukázal, že je ve skvělé fazoně. Porazil mě o metr a udělám všechno pro to, abych v Římě neprohrál," prohlásil český oštěpař, který před dvěma lety na ME v Mnichově skončil za Weberem druhý.

Německého rivala naproti tomu několikrát na globální akci odsunul na čtvrtou příčku. Do úterní soutěže se Weber dostal na poslední chvíli místo zraněného olympijského šampiona Níradže Čopry z Indie.

"Já si myslím, že Julian má teď ještě větší formu než Níradž. Byl to těžší soupeř, si myslím, než sám Níradž. Každý závod s Julianem je těžký. Říkal mi: 'Jednou vyhraješ ty, jednou já.' Tak to je," dodal Vadlejch.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články