Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Přípravy na atletické ME vrcholí. Spolukomentátorka Helceletová popsala, co se na stadionu v Římě změnilo

Hlavním městem atletické Evropy se po čase opět stává Řím. Na Olympijském stadionu tu v pátek začne evropský šampionát. Na den přesně před deseti lety zde běžela závod Diamantové ligy také Denisa Rosolová a teď už se s novým příjmením Helceletová zapojí do komentování televizních přenosů. Přímé přenosy nabídne ČT sport a ČT sport Plus, program startuje v pátek v 9:20. Veškeré dění mohou sledovat i diváci v zahraničí na platformě Eurovisionsport.com.

Olympijský stadion v Římě
zdroj: reuters autor: Guglielmo Mangiapane

"Obávám se pondělí a úterý, kdy nastoupí manžel. Jsem zvědavá, jak to budu zvládat, jak udržím emoce v živém přenosu," řekla Helceletová s odkazem na svého muže, desetibojaře Adama Sebastiana Helceleta.

Je nám líto, video expirovalo.
Atletické ME v Římě se blíží, Helceletová se zapojí do komentování přenosů

V italské metropoli čeká na závodníky nový modrý ovál. "Hodně se toho tady změnilo. Nová barva, nový povrch. A hlavně za mě jedno velké plus, že tu dorovnali první dráhu. Běžela jsem v ní a pamatuji si, že uprostřed byl nepříjemný sklon," popsala detailně Helceletová, která už měla možnost podívat se přímo na plochu.

Raritou je pak vyvýšený dálkařský sektor. Ten původní totiž částečně "odkousla" nová dráha, a tak organizátoři vybudovali více než dvoumetrovou podestu a zabrali tím část tribun.

Přípravy na stadionu, na kterém zanechali výraznou stopu i Češi – Barbora Špotáková drží rekord mítinku Golden Gala a Jan Železný tady vybojoval světový bronz v roce 1987 –, finišují.

I televizní operace je už téměř připravena. "Je potřeba všechno znovu odzkoušet. Teď se připojují poslední kamery, připojuje se poslední technika a já si myslím, že ve chvíli, kdy odstartují atleti, my budeme připraveni na 100 procent," přiblížil šéfredaktor redakce sportu ČT Michal Dusík.

Kromě téměř 50 hodin přímých přenosů na ČT sport nabídne ČT sport Plus podobně jako v minulosti další přenosy z technických disciplín.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články