Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

McLaughlinová-Levroneová zaběhla nejrychlejší čtvrtku sezony, Thompsonová-Herahová se v New Yorku zranila

Olympijská vítězka a světová rekordmanka v běhu na 400 metrů překážek Sydney McLaughlinová-Levroneová se při letošní premiéře na hladké čtvrtce blýskla výkonem roku. Na mítinku zlaté kategorie Continental Tour v New Yorku zvítězila v čase 48,75 sekundy a jen o setinu zaostala za loňským osobním rekordem.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejlepší čtvrtka roku v podání Američanky McLaughlinové-Levroneové

Čtyřiadvacetiletá Američanka je nyní v čele tabulek na obou čtyřsetmetrových tratích, poté co na konci května při prvním startu nad překážkami po dvou letech dosáhla v Atlantě času 52,70.

Na hladké čtvrtce se McLaughlinová-Levroneová představila poprvé od loňského července. Minulou sezonu celou zasvětila závodům bez překážek, ale nakonec přišla kvůli zranění kolena o start na mistrovství světa v Budapešti.

V neděli v New Yorku sesadila z čela letošních tabulek po jediném dnu Jamajčanku Nickishu Pryceovou (48,89) a na pět setin se přiblížila k americkému rekordu, který od roku 2006 drží Sanya Richardsová-Rossová.

Blýskl se také Noah Lyles při letošním debutu na dvoustovce, na níž je trojnásobným mistrem světa. V poměrně silném protivětru 1,6 m/s prolétl trať za 19,77 sekundy a zařadil se na čtvrté místo letošního pořadí.

Současnou nadvládu v dálkařském sektoru potvrdila Tara Davisová-Woodhallová, jež už ve čtvrtém závodě v sezoně přeskočila sedmimetrovou hranici.

Dokázala to letos stále jako jediná, tentokrát se to vicemistryni světa podařilo i v mírném protivětru o 14 centimetrů a o čtyři zaostala za svým letošním maximem z haly.

Olympijská vítězka v bězích na 100 a 200 metrů z Ria de Janeiro i Tokia Elaine Thompsonová-Herahová se zranila. Jednatřicetiletá Jamajčanka doběhla v závodě na 100 metrů poslední ve slabém čase 11,48 a z dráhy ji museli odnést.

Thompsonová-Herahová závod dokončila, ale za cílem začala kulhat a rychle si sundala pravou tretru. Stadion pětinásobná olympijská šampionka a bývalá mistryně světa ve štafetě opustila s bolestivou grimasou na rukou dvou pomocníků.

Koncem června má Thompsonová-Herahová startovat na jamajské kvalifikaci, olympijské hry v Paříži začnou za půldruhého měsíce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články