Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Kladivář Myslyvčuk trénuje v noci po práci, přesto si zahází na ME v Římě a možná i v Paříži

České občanství získal teprve v lednu, přesto bude Volodymyr Myslyvčuk startovat na mistrovství Evropy v Římě. Původem ukrajinský kladivář překonal začátkem května limit a World Athletics mu následně povolila reprezentovat Česko.

Volodymyr Myslyvčuk
zdroj: instagram.com/vova_hammer

Myslyvčuk v Česku pět let žije a založil i rodinu. Ve dne pracuje a trénuje v noci. Třeba i proto, aby svým kladivem neohrozil kolemjdoucí.

"V noci mám vždycky klid. Když jde někdo házet v jednu v noci, je buď blbej, nebo to miluje. Já jsem snad ten druhý případ," směje se Myslyvčuk.

Spí kolem pěti hodin denně, ale motivace je silnější než únava. "Pokaždé, když jdu na trénink, myslím na Evropu, svět a olympiádu," přiznává.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Myslyvčuk: Kdo jde házet v jednu v noci, je buď blbej, nebo to miluje

Pod vedením trenéra Dušana Krále se už kvalifikoval na mistrovství Evropy a blízko je díky pozici v žebříčku i k účasti na olympijských hrách.

"Má neskutečný nohy a jeho potenciál je v tom, že on nad tou disciplínou strašně přemýšlí," chválí svého svěřence Král.

Ještě v barvách Ukrajiny byl pátý na evropském šampionátu juniorů i atletů do 23 let. Jako Čech má na mistrovství Evropy vyšší ambice. "Motivace je dostat se do finále a zkusit zabojovat o první místo," uzavírá Myslyvčuk.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články