Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Doufám, že to minimálně jednou cinkne, říká před ME šéftrenér atletů Sluka

Druhou největší výpravu v historii evropských šampionátů posílá do Říma česká atletika. Největší nadějí na medaili má mezi třiapadesáti atlety oštěpař Jakub Vadlejch. Reprezentační šéftrenér Pavel Sluka nicméně bude rád za každé finále. Šampionát můžete sledovat od pátku v přímých přenosech na ČT sport a ČT sport Plus.

Pavel Sluka
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Dali jsme prioritu tomu, že kdo splní podmínky evropské atletiky, na mistrovství Evropy pojede. Hlavním cílem bylo dát příležitost mladým atletům," řekl Sluka.

K nadějím stále ještě juniorského věku patří čtvrtkařka Lurdes Gloria Manuel, která se minulý týden na Zlaté tretře blýskla čtvrtým nejlepším časem české historie 50,59 sekundy, nebo čerstvý juniorský rekordman v dálce Petr Meindlschmid.

Sluka upozornil, že předolympijské mistrovství Evropy je tentokrát silně obsazené. "Je to ještě relativně daleko od olympijských her. Jak jsem sledoval nominace ostatních států, je to velmi naplněné a ta pole budou velmi kvalitní. Považuji každý postup do finále za úspěch. Doufám, že nám to tam minimálně jednou cinkne. Pokud víckrát, už budu spokojen," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
V pátek odstartuje v Římě ME v atletice s početnou českou účastí

Vedle předloni stříbrného Vadlejcha bude medaili z Mnichova obhajovat také koulař Tomáš Staněk, který tehdy získal bronz. Pro něj bude ME prvním startem v sezoně poté, co si v rozcvičce v Domažlicích na začátku května poranil tříslo. "Už je to snad vyléčené. Poslední dva koulařské tréninky už absolvoval naplno a vypadalo to zdravotně v pořádku," řekl Sluka.

Otazník je také nad nasazením čtvrtkařů a čtvrtkařek do štafet, protože řada českých reprezentantů startuje v individuálním závodě a program ME je nahuštěný do šesti dní. "Pokud by měli běžet všechny disciplíny, tak je to zrovna u děvčat velmi náročné. Je velká pravděpodobnost, že Manuel nepůjde mixovou štafetu. Máme adekvátní náhradu v Báře Malíkové," poukázal Sluka.

Manuel zaběhla mimořádně kvalitní výkon až po uzávěrce nasazení, takže ji čeká i rozběh. "Pokud by se všude dostala do finále, mohla by v Římě mít až šest čtvrtek. To je porce, která je pro tak mladou juniorku zabíjející, a to nechceme dopustit," uvedl Sluka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články