Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Martínková si došla pro sedmé místo, z titulů se radovali Martín a Ntrismpiotiová

Evropský titul obhájil na trati 20 kilometrů španělský chodec Álvaro Martín. Stříbro vybojoval Švéd Perseus Karlström, který si připsal po dvou světových bronzech další cenný kov. Po triumfu na 35 kilometrech ovládla Řekyně Antigoni Ntrismpiotiová i kratší závod. Eliška Martínková došla na skvělém sedmém místě. Přímý přenos odpoledního programu ME sledujte na ČT sport i ČT sport Plus od 19:50.

Dvacetiletá Martínková, loňská dvojnásobná medailistka z mládežnických šampionátů, se tak postarala o nejlepší výsledek českých chodců v Mnichově. V úterních závodech na 35 km byl Vít Hlaváč devátý a Tereza Ďurdiaková dvanáctá.

"Určitě jsem spokojená. V průběhu závodu jsem se pohybovala i za první desítkou a říkala jsem si, že musím dělat, co můžu, abych se do ní zpátky probojovala. Řekla bych, že první desítku jsem měla i v hlavě, takže sedmé místo je skvělé," hodnotila své mnichovské vystoupení.

Martínková se zpočátku držela ve vedoucí skupině, pak už krok s nejlepšími neudržela, v závěru se ale dokázala posunout z jedenáctého místa zase vpřed. S trenérkou Kateřinou Čermákovou se rozhodly, že zariskuje.

"Zkusím to rozejít s čelní skupinou a uvidím, jak to půjde. Vydržela jsem s nimi necelých deset kilometrů, pak holky trochu zrychlily, cukly mi a tempo už jsem nedokázala vydržet, ale furt jsem držela podobné jako na začátku. Myslím, že i tohle je dobrá zkušenost, že se s nimi dá závodit," pochvalovala si česká atletická naděje.

Obhájkyně titulu María Pérezová musela po třech varováních na dvě minuty zastavit a přišla o první místo, po další kartě pak následovala diskvalifikace.

Osmatřicetiletá Řekyně Drisbiotiová porazila druhou Polku Katarzynu Zdzieblovou o 17 sekund.

Výsledky mistrovství Evropy v atletice

20 km chůze mužů: 1. Á. Martín (Šp.) 1:19:11, 2. Karlström (Švéd.) 1:19:23, 3. D. García 1:19:45, 4. Amezcua (oba Šp.) 1:20:00, 5. Fortunato (It.) 1:20:06, 6. Campion (Fr.) 1:20:47.

20 km chůze žen: 1. Drisbiotiová (Řec.) 1:29:03, 2. Zdzieblová (Pol.) 1:29:20, 3. Feigeová (Něm.) 1:29:25, 4. Oljanovská (Ukr.) 1:29:46, 5. Traplettiová (It.) 1:29:56, 6. Berettaová (Fr.) 1:30:37, 7. Martínková (ČR) 1:31:44.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články