Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Výškařka Hrubá po letošním maximu: Úžasné. Věděla jsem, že na to mám

Michaela Hrubá se už strachovala, že z jejího představení ve výškařském finále na berlínském mistrovství Evropy bude propadák, nakonec se tak ale nestalo. Soustředila se, napnula síly, trochu změnila techniku a jejích 191 cm nakonec vyneslo šesté místo, čímž si vylepšila letošní maximum. "Jsem moc ráda za to, jak to dopadlo," prohlásila. Přímé přenosy z ME v atletice vysílá ČT sport a web ctsport.cz do neděle.

Michaela Hrubá
zdroj: AP autor: Darko Vojinovic

Do finále prošla Hrubá ve středu, a to počítala, že se na něj bude v pátek dívat jen z tribuny. Až do 190 cm totiž skákala všechno na první pokus, ale na této výšce třikrát shodila a musela čekat na to, jak si povedou soupeřky. Díky tomu, že 186 cm zdolala napoprvé, se do finále dostala.

V něm se pak musela zachraňovat na třetí pokus. "Když bych těch 187 neskočila, byl by to dost propadák. Naštěstí se to ale zachránilo a je z toho šesté místo," radovala se dvacetiletá atletka.

Přitom věděla, že na to  jednoduše řečeno  prostě má. "Akorát jsem trochu změnila techniku a na třetí pokus to vyšlo. Pak jsem byla v takové euforii, že 191 jsem dala na první," dodala juniorská mistryně světa 2016, jejíž osobní rekord je ještě o tři centimetry vyšší.

Panice předtím nepropadala. "Soustředila jsem se na techniku, abych podržela rameno od laťky, aby mě to koplo nahoru," popsala Hrubá, která se od konce roku připravovala pod vedením bývalé výškařky Aleny Nezdařilové.

Tu následně v únoru 2017 vystřídal Michal Pogány, slovenský trenér dlouhodobě žijící v Brně a životní partner Šárky Kašpárkové.

A byl to právě on, kdo po skoku v hledišti radostí celý zrudnul, v euforii ukazoval jedničky a mával tak vehementně, až ho okamžitě zabraly kamery pro velkoplošné obrazovky na olympijském stadionu.

Michaela Hrubá
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Právě o 191 cm byl Pogány před závodem, který překonáním dvou metrů opanovala naštvaně působícím dojmem Ruska Marija Lasickeneová startující pod neutrální vlajkou, skálopevně přesvědčen.

Hrubá ví, že má ve výkonu ještě rezervy. "Ale jsem moc ráda za to, jak to dopadlo," uvedla. Teď je před ní ještě porce závodů. "Ale pak už konečně volno. Oslava bude s rodiči, s trenérem a potom uvidíme," smála se závodnice, která na loňském mistrovství Evropy obsadila 11. místo.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články