Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vadlejchovy problémy pokračují. Nebude startovat na domácím mistrovství, šetří se na ME

Oštěpař Jakub Vadlejch nebude kvůli problémům se zády startovat na víkendovém mistrovství republiky. Úřadující vicemistr světa se po tréninkovém výpadku šetří na mistrovství Evropy, které začne 6. srpna v Berlíně. "Má nějaké problémy se zády. Aby se po týdenním tréninkovém výpadku nezrakvil před mistrovstvím Evropy, kde to teda bude asi hop nebo trop, tak vynechává," řekl reprezentační šéftrenér Tomáš Dvořák.

Jakub Vadlejch
zdroj: ČTK/Deml Ondřej

Omluvenky předních českých atletů kvůli zdravotním problémům se mu v posledních dnech množí. V oštěpařském sektoru bude chybět i mistr světa z roku 2013 Vítězslav Veselý, který má od víkendu angínu.

Kvůli vleklým problémům s patou musel předčasně ukončit sezonu překážkář Petr Svoboda, bronzový medailista z loňského halového mistrovství Evropy. Po marné snaze o překonání limitu už nebude letos závodit ani koulař Ladislav Prášil, kterého trápí koleno a kyčel.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová s Vadlejchem se stále potýkají před ME se zraněními

Naopak po více než měsíční závodní pauze zaviněné problémy s kolenem by měla znovu závodit dvojnásobná mistryně světa na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová.

Mistrovství republiky se uskuteční 28. a 29. července na kladenském stadionu Sletiště. Pro tuzemskou elitu bude posledním testem formy před evropským šampionátem. Může se na něm ještě rozšířit výprava pro Berlín, která zatím čítá 48 závodníků. Je to totiž poslední závod, kde je možné plnit svazové limity.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články