Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Cachová načasovala formu na vrchol sezony, odměnou byl osobní rekord

Po nevýrazných výkonech na velkých světových akcích se tentokrát vícebojařka Kateřina Cachová na vrchol sezony koncentrovala. S trenérkou Martinou Blažkovou tomu přizpůsobily přípravu a méně závodila, aby to nejlepší přišlo na šampionátu. Odměnou jí byla obhajoba šestého místa z posledního ME v Amsterdamu a nový osobní rekord 6400 bodů.

Kateřina Cachová
zdroj: ČTK/AP/Matthias Schrader

"To se bude výborně pamatovat, proto jsem si to zaokrouhlila," poznamenala s úsměvem osmadvacetiletá atletka. Byla ráda, že se jí konečně vrchol sezony vydařil.

"Já si různě vyčítala, že jsem na té vrcholné akci nebyla předchozí roky schopná podat nejlepší výkon, tak jsme přizpůsobily přípravu. Šla jsem jeden víceboj a myslím, že jsem byla víc natěšená na závod a hlava byla líp nastavená."

Už nevnímala samotnou účast na mistrovství Evropy jako úspěch, tentokrát chtěla odzávodit na maximum. A ve velkém stylu ve čtvrtek zvládla ošemetnou výšku, která ji na řadě závodů zradila. Měla přitom dřívější neúspěchy v hlavě.

"Je dost nepříjemné, když za vámi všichni chodí: 'Hlavně nepokazit tu výšku, hlavně nepokazit kouli.' Psychologové říkají: 'Myslete pozitivně.' A pak za vámi někdo přijde: 'Jo super, půjdeš dobře, hlavně nepokaz tu výšku a bude to fajn.' Člověk to musí pustit jedním uchem tam, druhým ven. Dávala jsem si na to pozor, abych si to nepřipouštěla," vyprávěla.

Povedlo se jí to, po osmi letech si vyrovnala osobní rekord 185 centimetrů. Právě výška jí proto udělala největší radost. V závěrečné osmistovce už neměla dost sil na překonání českého rekordu 6460 bodů, který od roku 2014 drží Eliška Klučinová. "Bylo to těžké. Pauzy byly dlouhé, hlavně před osmistovkou, ale musím být spokojená," dodala Cachová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články