Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Holuša finále na 1500 metrů nepoběží, skolila ho chřipka

Curych - Jakub Holuša nenastoupí do finále závodu na 1 500 metrů Curychu. Připravila ho o něj chřipka. Šestadvacetiletý svěřenec Jiřího Sequenta se už po rozběhu necítil dobře, byl vysílený a sotva mluvil. Nakonec postoupil časem. Přímý přenos odpoledního programu mistrovství Evropy sledujte od 14:45 na ČT sport nebo na našem webu.

Jakub Holuša
zdroj: GettyImages autor: Michael Steele

"Málem jsem se několikrát pozvracel," přiznal Holuša po závodu. V pátek večer dostal teplotu a začali se o něj starat lékaři. "Má virózu, bylo to vidět už v rozběhu, sice postoupil do finále, ale bylo to trápení a nebyl to on," všiml si Sequent.

Dva roky, co ho trénuje, ho neviděl takového ztrápeného, jako byl po rozběhu. "Tím rozběhem se ta viróza asi ještě urychlila. Dostal teploty, má problémy se žaludkem, bolí ho nohy, ruce, záda," popsal.

Holušovi se v letošní sezoně dařilo, dokonce atakoval letitý český rekord na patnáctistovce a dělal si medailové naděje. "Hrozně chtěl běžet, ale nejde to. Hlavu má silnější, ale tělo nemůže oklamat. Je to škoda," řekl trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články