Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

MČR družstev v atletice má stejné krále jako loni. Uspěla Dukla a USK

Domácí šampionát družstev v atletice měl stejné vítěze jako loni. Mezi muži slavili s velkou převahou zástupci Dukly Praha a získali 61. titul v historii, v soutěži žen uspěl tým USK Praha, jemuž se to povedlo podvaatřicáté.

Slavící atletika Dukly Praha
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Mužský výběr z Julisky v neděli v Chebu triumfoval s devadesátibodovým náskokem před Univerzitou Brno, třetí skončila kladenská sestava. Ženy USK za sebou nechaly soupeřky z Plzně a Olympu Brno.

Na sklonku sezony se atleti postarali o šest nejlepších českých výkonů této sezony. Lada Vondrová zaběhla dvoustovku v osobním rekordu 23,28 sekundy a kromě toho přispěla k úspěchu USK i výhrami na své hlavní trati čtvrtce a byla členkou obou vítězných štafet. Její oddílová kolegyně Jana Novotná skočila do dálky 633 cm, Vít Müller z vítězného týmu Dukly vylepšil vlastní letošní české maximum v běhu na 400 metrů překážek na 49,61, plzeňský výškař Josef Adámek přeskočil 223 cm a nejrychlejší časy sezony zaznamenali i oba vítězové chodecké pětky Eliška Martínková a Vít Hlaváč.

Vedle Vondrové se povedl vítězný double v individuálních disciplínách trojici atletů Olympu Praha. Radek Juška vyhrál dálku a trojskok, Filip Sasínek doběhl první na 1500 a 5000 metrů a na stejných tratích uspěla i jeho partnerka Kristiina Mäki.

Ziskem týmového titulu se s kariérou rozloučil tyčkař Jan Kudlička. Osmatřicetiletý český rekordman, jenž na konci srpna absolvoval oficiální rozlučku v Opavě, měl v soutěži jediný zdařený pokus, když napotřetí přeskočil svoji základní výšku pět metrů a skončil čtvrtý. Výkonem 539 cm zvítězil brněnský Matěj Ščerba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články