Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Maslák vyhrál mítink v Athlone, limit na HMS má také Mäki

Athlone (Irsko) - Sprinter Pavel Maslák vyhrál na mítinku v irském Athlone závod na 400 metrů a výkonem 46,07 sekundy si zajistil účast na halovém mistrovství světa v Portlandu, kde bude obhajovat titul ze Sopot. Limit pro účast na HMS splnila také Kristiina Mäki, která si v běhu na 1500 metrů časem 4:11,56 minuty vytvořila osobní rekord a zařadila se na třetí místo české halové historie.

Ilustrační foto

Maslák hovořil před prvním startem v sezoně o touze pokořit hranici 46 sekund, nakonec mu k tomu několik setin chybělo. Druhého Chrise Browna z Baham porazil suverénně o 89 setin.

"Po doběhu jsem nejprve byl naštvaný, že je to pomalé, ale s odstupem času to není zas tak strašné. Překopl jsem první dvoustovku, protože Clarke, co běžel pode mnou, byl lehce u seběhu dřív, tak jsem ho chtěl předběhnout, ale vzalo mi to hodně sil," uvedl Maslák.

Další český čtvrtkař Patrik Šorm skončil devátý za 47,94. V závodu na jednu míli doběhl druhý Filip Sasínek v čase 4:00,07 a z čela českých tabulek na této nezvyklé trati vymazal 32 let starý výkon Jana Kubisty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články