Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Maslák v Turíně vylepšil český rekord na 400 m o dalších 14 setin

Turín - Běžec Pavel Maslák podruhé v sezoně zlepšil český rekord v běhu na 400 metrů. Na mítinku v Turíně dnes zaběhl čas 45,17 sekundy a ze svého květnového výkonu na pražském Strahově ubral 14 setin. Maslák se zároveň posunul na páté místo letošních evropských tabulek.

Jednadvacetiletý talent, který loni získal bronzovou medaili v běhu na 200 metrů na mistrovství Evropy do 23 let v Ostravě, potvrdil svůj přerod v elitního čtvrtkaře. Minulý měsíc vymazal prastarý rekord Karla Koláře z roku 1978.

"Zdálo se mi, že to bylo do dvoustovky lehce překopnuté, ale pak jsem zatáhl a je z toho dobrý čas," řekl serveru atletického svazu Maslák. Jeho výkon mohl být ještě lepší, neboť v Turíně dnes pršelo. "Ze zlepšení rekordu mám určitě dobrý pocit, ale stále si myslím, že mám na víc. Chci jít pod 45 vteřin," prohlásil.

Na mistrovství Evropy v Helsinkách poběží Maslák čtyřstovku a netají se vysokými ambicemi. Jakou disciplínu zvolí na olympijských hrách v Londýně, se ještě rozhodne. "Chci se na ME poprat o jednu z medailí, nejlépe zlatou," prohlásil sebevědomě. V pondělí ho čeká start na pražském Memoriálu Josefa Odložila, kde poběží stovku, a o víkendu na mistrovství ČR ve Vyškově absolvuje dvojnásobnou trať.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články