Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Maslák s Holušou si otestovali formu v Třinci, teď je čeká Oslo

Oslo – Dva čeští atleti budou závodit na mítinku Diamantové ligy v Oslu. V mezinárodní konkurenci se pokusí prosadit čtvrtkař Pavel Maslák a mílař Jakub Holuša, kteří o víkendu na mistrovství republiky zazářili na jiných tratích. Hodně se bude v Oslu čekat od soutěže výškařů, v níž se poprvé v sezoně představí všichni medailisté z olympijských her v Riu de Janeiru. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 20:00.

Maslák domácím králem
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Maslák na republikovém šampionátu v Třinci testoval rychlost. Na stovce doběhl druhý v osobním rekordu 10,30 a na dvojnásobné trati posunul vlastní český rekord na čas 20,46. Hned po závodě ale nepředpokládal, že by vzhledem ke svému nabitému programu startoval hned ve čtvrtek v Norsku.  

Zatím byl Maslák letos v Diamantové lize sedmý v Dauhá a pátý v Eugene, kde zaběhl své letošní maximum 45,42. V Oslu se utká i s bratry Kevinem a Jonathanem Borléeovými z Belgie a Babolokim Thebem z Botswany, který už letos běžel čtvrtku pod 45 sekund.

S mistrem Evropy Filipem Ingebrigtsenem z Norska opět změří síly Holuša, který se v neděli stal mistrem republiky na pět kilometrů. Na startu bude také pětice Keňanů v čele s Elijahem Manangoiem, který vyhrál patnáctistovku v Dauhá. Tam byl Holuša devátý. V Eugene pak český reprezentant skončil čtvrtý v B běhu na míli nezapočítávaném do hodnocení seriálu.

Tahákem čtvrtečního mítinku bude výška. V ní se letos poprvé střetnou všichni medailisté z Ria, Kanaďan Derek Drouin, Katařan Mutaz Issa Baršim a Ukrajinec Bogdan Bondarenko. Ředitel závodu Steinar Hoen, halový mistr Evropy ve výšce z roku 1994, si od toho slibuje překonání rekordu mítinku, který 28 let drží světový rekordman Javier Sotomayor výkonem 237 centimetrů. Skákat budou čtyři výškaři s osobním rekordem alespoň 240. Vedle trojice olympijských medailistů se přes tuto výšku dostal i Ukrajinec Andrej Procenko.  

První "diamantovou" disciplínou bude v Oslu v 18:15 tyčka žen. Maslák poběží krátce po dvacáté hodině, Holuša vyrazí na trať deset minut před desátou hodinou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články