Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Maslák poběží v Ostravě dvě třístovky, na mítink přijede i Juška

Dvojnásobný halový mistr světa v běhu na 400 metrů Pavel Maslák bude před březnovým útokem na zlatý hattrick na HMS 2018 v Birminghamu závodit také na mezinárodním mítinku Czech Indoor Gala v Ostravě. Masláka čeká závod na 300 metrů, v průběhu večera 25. ledna absolvuje dva běhy. Další potvrzenou domácí hvězdou mítinku je český rekordman ve skoku do dálky Radek Juška.

Sport
zdroj: ČT4

Závod na 300 metrů byl součástí programu již loni. Tehdy ho v nejlepším světovém čase roku 31,97 vyhrál Grenaďan Bralon Taplin, Maslák zaběhl čas 32,19. Tentokrát trojnásobného halového mistra Evropy i ostatní závodníky čekají dva běhy.

"Halová sezona 2018 je pro mě víc než důležitá. V Birminghamu budu obhajovat titul mistra světa, proto se připravuji se vší vážností a jasnými ambicemi. Těší mě, že sezonu zahájím právě v Ostravě. Poběžím dvě třístovky, vždy proti jiným soupeřům a věřím, že zvládnu vyhrát oba závody," uvedl Maslák, který je nyní na soustředění v jihoafrickém Potchefstroomu.

Halový vicemistr Evropy z Prahy 2015 a finalista MS v Londýně Juška se v dálkařském sektoru utká mimo jiné s osmnáctiletým Kubáncem Maykelem Massem, který byl dorosteneckým i juniorským mistrem světa a na srpnovém seniorském světovém šampionátu byl pátý.

Mezinárodní halový mítink Czech Indoor Gala se poprvé konal v roce 2016 v Jablonci nad Nisou ještě pod názvem Jablonec Indoor Gala. Tehdy ho ozdobil šestimetrovým skokem tyčkař Renaud Lavillenie. Letos se mítink přesunul do nové haly v Ostravě a změnil jméno. Vyhrály na něm Zuzana Hejnová na čtvrtce a výškařka Michaela Hrubá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články