Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Maslák plánuje vyhrát Evropu, Veselý sní o devadesátce

Praha - Oba mají pro letní sezonu vysoké cíle, přípravu ale budou mít úřadující mistři Evropy Pavel Maslák a Vítězslav Veselý odlišnou. Zatímco čtyřstovkař Maslák chce v hale překonávat rekordy a vyhrát evropský šampionát pod střechou v Göteborgu, oštěpař Veselý v sobotu odletí na tříměsíční soustředění do Jihoafrické republiky. Vrcholem roku bude srpnové mistrovství světa v Moskvě.

Vítězslav Veselý
zdroj: ISIFA

Veselý loni světu kraloval. Vyhrál Diamantovou ligu, stal se mistrem Evropy, je první ve všech renomovaných žebříčcích. Jen na OH v Londýně mu to nevyšlo. "Vím, že budu v příští sezoně zase favorit, musím si to srovnat v hlavě, vím, že se to ode mě čeká," prohlásil.

"Zatím jde příprava dobrým směrem, vypadá to lépe než loňské roky. Uvidíme, co přijde v Africe, odjíždím s dobrou náladou a chci se vrátit zdravý a natěšený na závody," dodal Veselý.

Maslák už v takové pozici je. Příprava se mu povedla, v Africe už byl a na svém kontě má v tomto týdnu nejrychlejší českou třístovku historie. V neděli v Moskvě ho čeká první start na jeho čtyřstovce.

"Mám do halové sezony dobře našlápnuto, hned v Moskvě bych chtěl překonat osobák," řekl ke svému českému rekordu 46,14 sekundy loni z Gentu. "Nebojím se říct, že bych v hale chtěl běžet pod 46 sekund. A mým cílem je vyhrát i halovou Evropu," prozradil.

Veselého plány na sezonu jsou jasné - opět vyhrát Diamantovou ligu a uspět na MS. A snem je hod za hranici 90 metrů. "Nemůžu si klást nižší cíle, než jsem dokázal v sezoně předtím. Musím myslet na nejvyšší příčky," uvedl. "A kdyby se povedla devadesátka, bylo by to super," zasnil se oštěpař.

Je nám líto, video expirovalo.
Maslák se chystá na novou sezonu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články