Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Maslák formu z Madridu neprodal, v semifinále mu ztuhly nohy. Rozběh mi vzal moc sil, přiznal

Pavel Maslák měl na halovém mistrovství Evropy tuhé nohy. Trojnásobný halový evropský i světový šampion na vrcholu sezony neprodal formu, kterou ukázal minulý týden na halovém mítinku v Madridu. Generálku na Toruň vyhrál v čase 46,12, na své první vrcholné akci od ME 2018 ale vypadl v semifinále. S výkonem 46,70 měl ze čtvrtého místa k postupu do finále daleko.

Je nám líto, video expirovalo.
Semifinále a ohlas Pavla Masláka

"Mám nejvíc tuhé nohy, co jsem kdy měl na šampionátu. Nevím, jestli jsme toho běhali hodně, jestli jsem nestihl zregenerovat. Přeci jen už nejsem nejmladší, takže na to budu muset dávat ještě větší pozor," přemítal třicetiletý čtvrtkař.

Rozběh mu vzal více sil, než čekal. V semifinále byl na seběhu první, ale pozici neudržel. "Nejspíš mi v závěru ty síly chyběly," připustil.

Dostal se do nabitého semifinále s Nizozemcem Tonym van Diepenem a Španělem Óscarem Husillosem. "Kdybych měl jiné, tak by to třeba vypadalo jinak. Ale na to se nechci vymlouvat. Měl jsem v tomhle smůlu, ale myslím si, že jsem na ně měl, akorát jsem to neprodal," řekl.

Další výzvu má ale ještě před sebou. "Potřebuju se z toho co nejdřív oklepat, naladit na dobrou vlnu. V neděli nás čeká štafeta," připomněl.

Ve štafetě by se svými kolegy rád navázal na bronzové medaile z HME 2013, 2015 a 2017. "Ta myšlenka, že chceme bojovat o medaile, tam určitě je. Zatím se nám tady ne úplně daří. Já jsem vypadl v semifinále, Víťa (Müller) už v rozběhu. Uvidíme, jestli to zvládneme ve štafetě. Tam se určitě hecneme, bude to zase o něčem jiném. Věřím, že poběžíme rychle a budeme na medaile mít," dodal Maslák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články