Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Maraton v horkém Bostonu ovládli Keňané

Boston - Absolutním keňským triumfem skončil maraton v Bostonu. Zástupci africké vytrvalecké velmoci obsadili kompletní stupně vítězů, prvenství vybojovali Wesley Korir a Sharon Cheropová. O rychlé časy ve 116. ročníku závodu připravilo běžce teplé počasí, teplota se vyšplhala až k 27 stupňům Celsia. Vytrvalci tak nemohli navázat na loňský výkon Geoffreyho Mutaie, který zaběhl v Bostonu nejrychlejší čas v historii 2:03:02. Jako rekord však tento výkon kvůli profilu trati nemohl být uznán.

Wesley Korir vítězí v bostonském maratonu
zdroj: Getty Images

Korir dnes vyhrál za 2:12:40, šlo o druhý nejpomalejší čas vítěze od roku 1985. Vítězka ženského závodu Cheropová dosáhla výkonu 2:31:50.

"Bylo potřeba v tom horku dobře rozložit síly, aby nepřišly křeče," uvedl Korir. Devětadvacetiletý vytrvalec prodloužil v Bostonském maratonu nadvládu běžců z Keni, kteří vyhráli 19 z uplynulých 22 ročníků. Sám však žije a studuje v USA, kde v letech 2009 a 2010 vyhrál maraton v Los Angeles.

Kvůli nečekaně teplému počasí organizátoři dokonce o víkendu vyzývali nezkušené běžce, aby se závodu raději nezúčastnili a zkusili si maraton až za rok. Z téměř 27 000 registrovaných nakonec vyrazilo na trať 22 426 běžců.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články