Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festival Liberec 2023

Lyles bude na olympiádě poprvé startovat na stovce. Start zvažuje tyčkař Kendricks

Noah Lyles se na olympijských hrách poprvé představí na stovce. Mistr světa mezi sprintery vyhrál časem 9,83 americký šampionát v Eugene. Šestadvacetiletého favorita doprovodí do Paříže z dalších míst Kenny Bednarek a Fred Kerley. Rozruch vzbudil tyčkař Sam Kendricks, který vyjádřil pochyby nad tím, jestli do Francie odcestuje.

Noah Lyles
zdroj: Reuters

Naopak mimo postupovou trojici zůstal mistr světa z roku 2019 Christian Coleman, který po třiceti metrech vedl, ale časem 9,93 obsadil čtvrtou pozici.

Lyles bude v Paříži cílit na čtyři zlaté medaile: dvě individuální a dvě ze štafet. "Tohle je součástí plánu. Pro někoho to může být šokující, ale když znáte cíl, tak znáte cíl," uvedl.

Před třemi lety Lyles obsadil na nominačních závodech v Eugene na stovce předposlední místo ve finále a do Tokia se kvalifikoval jen na dvojnásobné trati, kde jako hlavní favorit získal bronz. Tato zklamání ho stále ženou dopředu.

"Kdybych nebyl v Tokiu třetí, neměl bych v sobě tu touhu, nehořel by ve mně takový oheň. Nedosáhl bych věcí, kterých jsem v minulosti dosáhl. Teď koukáme do budoucnosti s otevřenýma očima, protože stát se může cokoli," dodal šestinásobný světový šampion, jehož v Oregonu čekají od čtvrtka boje na dvoustovce.

Olympijský vítěz z Ria de Janeiro Sam Kendricks vyhrál soutěž ve skoku o tyči v rekordu mítinku 592 cm, nicméně není jisté, zda do Paříže odcestuje. Poté, co před třemi lety přicestoval do Tokia, ale po pozitivním testu na koronavirus nesměl závodit, nyní svou účast pod pěti kruhy zvažuje. Na sociálních sítích v pátek uvedl: "Olympiáda mě naštvala a celý tým USA se na mě vykašlal."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články