Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Letitý rekord v dálce padl. Patnáctiletý Kratochvíl na ODM zazářil skvělým skokem

Brno – Jméno Tomáš Kratochvíl by si měl zapamatovat každý fanoušek české atletiky. Patnáctiletý velký talent se na Olympiádě dětí a mládeže postaral o historický výkon, když v dálce dolétl na hranici 724 centimetrů. Překonal tak žákovský rekord, který platil dlouhých 75 let. 

Dálkař Tomáš Kratochvíl
zdroj: Facebook

Snažilo se o to několik generací dálkařů. Výkon Jaroslava Fikejze v žákovské kategorii z roku 1942, kdy ještě na škvárovém rozběžišti skočil 712 centimetrů, ale dlouhá léta nikdo překonat nedokázal.

Vše změnil až nyní Tomáš Kratochvíl. Všestranný atlet, který se věnuje také sprintům a výšce, v Brně dopadl do písku až na značku 724 centimetrů a Fikejzův letitý výkon přeskočil o 12 centimetrů. Jak skvěle mu let vyšel, naznačuje i to, že osobní rekord měl do té doby 694 centimetrů.

"Je to fantastický výkon. V takový jsem ani nedoufal. Je to nad moje očekávání," řekl po historickém skoku Kratochvíl, kterému výkon také vynesl nominaci na evropskou olympiádu v Maďarsku.

Pro Kratochvíla to byl už druhý letitý rekord, který v tomto roce překonal. V lednu v hale v dálce skočil 688 centimetrů a překonal dosavadní maximum Lukáše Klímy z roku 1995 o 2 centimetry.

Je nám líto, video expirovalo.
Patnáctiletý dálkař překonal 75 let starý rekord
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články