Lavillenie se při překonávání Bubky zranil. Přijde zřejmě o halové MS

Doněck - Smutně skončil historický mítink v Doněcku pro Renauda Lavillenieho. Francouzský tyčkař zde na ukrajinské půdě výkonem 616 cm překonal 21 let starý světový rekord Sergeje Bubky. Po úspěšném prvním pokusu na rekordní výšce si nechal na stojany nastavit 621 cm, tento skok mu ale nevyšel a dopadl na rozběžiště, přičemž si poranil nohu. Soutěž poté ukončil.

Lavillenie vyhledal ošetření v nemocnici v Doněcku s tržnou ránou na kotníku, kterou mu lékaři sešili dvanácti stehy. Při chůzi si musel pomáhat berlemi. Kvůli zranění možná Lavillenie nebude moci obhajovat titul na halovém mistrovství světa v Sopotech, které se uskuteční 7. až 9. března.

"Zbývají mi ještě tři týdny, nechci zatím nic vzdávat. I s jednou nohou do toho dám všechno," řekl sedmadvacetiletý atlet francouzskému deníku L'Équipe. Do MS v Polsku už každopádně Lavillenie nebude na žádném mítinku startovat a vynechá i národní halový šampionát.

Start na halovém MS už definitivně vzdal Lavillenieho jediný přemožitel z loňského mistrovství světa v Moskvě Raphael Holzdeppe. Německý tyčkař od předvánočního soustředění v Jižní Africe laboroval se zraněním zad a po doléčení se rozhodl vzhledem k velkému tréninkovému manku předčasně ukončit sezonu. V zimě závodil jen před dvěma týdny na mítinku v Düsseldorfu, kde neměl žádný platný pokus.

Už na začátku února ukončil sezonu kvůli achilovce další zástupce silné německé školy Björn Otto, stříbrný olympijský medailista z Londýna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články