Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Lavillenie a další rekordy? Podle Bubky má na to překonat 620 cm

Ostrava – Bezpochyby jednou z největších hvězd Zlaté tretry je francouzský skokan o tyči Renaud Lavillenie. V únoru na mítinku v Doněcku vytvořil výkonem 616 cm nový halový světový rekord a byl u toho tehdy Segej Bubka, předchozí dlouholetý držitel nejlepšího světového výkonu. A ani na mítinku v Ostravě tento fenomenální ukrajinský atlet nechybí. Kde jsou podle Bubky Lavillenieho hranice? Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web. Průběžné výsledky najdete zde.

Sergej Bubka a Renaud Lavillenie
zdroj: ČTK/AP

"V mé době byla hranice 615 cm také nepředstavitelná," připomněl Bubka, který za svou kariéru vytvořil neuvěřitelných 35 světových rekordů, což je samo o sobě atletickým maximem. "Myslím, že Renaud může překonat i 620 cm," uvažoval těsně před startem Tretry Bubka.

V půlce února zuřily zimní olympijské hry v Soči, ale na titulní strany světových novin se prodrala atletika. Bubka vůbec necítil zklamání, že přišel o historický zápis. "Byl jsem šťastný. Pro atletiku je to vynikající, atletika potřebuje nové hvězdy," zdůraznil.

Tyčkařská soutěž začne na Městském stadionu ve Vítkovicích už v 16:15. Přímý přenos celého mítinku vysílá ČT sport a náš web od 17:00.

Šestinásobný mistr světa má na Ostravu dobré i trochu zvláštní vzpomínky. V roce 1984 se tu účastnil mítinku ještě v době, kdy žádný rekord nedržel. To se mělo změnit jen za pár dní. Na sklonku května totiž pokořil hranici 585 cm a zahájil tak svou dlouhou rekordní šňůru.

Kromě tyčkařského sektoru se zaměří Bubka i na výšku mužů. Nejen on bude velmi zvědavý na svého krajana Bohdana Bondarenka, kterého se organizátorům podařilo na poslední chvíli zařadit do soutěže. Muž, který na Diamantové lize v New Yorku dokázal překonat 242 cm, by mohl minimálně stejnou výšku atakovat i v Ostravě. Výškaři začnou skákat na začátku hlavního programu těsně před šestou hodinou.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články