Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lasickeneová se pustila do ruských funkcionářů. Nepřijdu o olympiádu kvůli jejich neschopnosti, řekla

Po prodloužení suspendace Ruského atletického svazu kvůli dopingu to nevydržela a opět se pustila do kritiky. Nejlepší výškařka posledních let Maria Lasickeneová vyčetla vedoucím sportovním představitelům v zemi nečinnost. Ruští atleti podle ní musí bojovat o právo startovat na olympijských hrách v Tokiu.

Marija Lasickeneová
zdroj: ČTK/AP autor: Fredrik Sandberg

"Nemám v úmyslu přijít o další olympiádu jen proto, že nějací směšní lidé nejsou schopni dělat svou práci," uvedla mistryně světa z roku 2015, která bude příští týden v Dauhá usilovat o druhý titul pod neutrální vlajkou.

Na Hry v Riu ruští atleti nesměli kvůli systematickému a státem řízenému dopingu. Na mezinárodní akci nyní mohou jen vybraní závodníci, kteří však oficiálně nereprezentují Rusko. Kvůli čerstvé aféře s možnou manipulací dat z moskevské antidopingové laboratoře navíc hrozí ruskému sportu další postihy.

Je nám líto, video expirovalo.
Lukšů o dopingové kauze: Dokáži si představit, že ruské barvy opět na olympiádě nebudou

"Kdyby znovu zastavili činnost Ruské antidopingové agentuře, přesuneme se do zahraničí, abychom mohli být k dispozici cizím antidopingovým komisařům. Není to stejná situace jako před Riem. Teď budeme naplno bránit své právo závodit na olympiádě. Už žádné kolektivní žaloby. Když to bude potřeba, půjdu ke sportovní arbitráži a budu tam bojovat za sebe," prohlásila Lasickeneová.

Už v létě zkritizovala ruské atletické funkcionáře za to, že nemají odvahu odstoupit z funkcí, aby se věci hnuly. "Rukojmí v této situaci jsou sportovci a ne vedení ruského svazu, jak se snaží přesvědčovat (šéf svazu) Šljachtin," uvedla šestadvacetiletá výškařka.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články