Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kuf zahájil sezonu desátým místem v Káhiře, Křenkovou vyřadil pád

Desátým místem zahájil v Káhiře novou sezonu Světového poháru moderních pětibojařů Jan Kuf. O jediné české zastoupení mezi ženami se postarala Karolína Křenková, která sice kvůli pádu skončila na posledním místě, přesto se jednalo o její nejlepší výsledek v SP. "Pád mě mrzí, ale mám radost z toho, jak jsem závodila," dodala po závodě. 

Jan Kuf
zdroj: Filip Komorous

Kuf a Křenková prošli jako jediní z českých reprezentantů v novém formátu soutěže semifinálovou částí, do níž předtím z kvalifikace postoupili i Martin Vlach, Ondřej Polívka a Ondřej Svěchota. Ze semifinále, v němž závodníci absolvují všechny disciplíny s výjimkou parkuru, postoupilo do finále v obou kategoriích vždy 18 nejlepších.

"Byl to první závod od olympiády, takže jsem moc nevěděl, v jaké formě tady jsem. Bohužel jsem si zase neodpustil jednu špatnou střeleckou položku, kde jsem asi zahodil medailové pozice, ale celkově to beru jako úspěšný závod. Vyzkoušeli jsme si tu nový formát a alespoň máme nějaké informace do další přípravy a na další závody," zhodnotil Kuf finále v nahrávce pro média. Vzhledem k tomu, že nyní jdou jednotlivé disciplíny v rychlém sledu, bude podle něj třeba upravit trénink.

Křenková byla se svým úvodním vystoupením v sezoně spokojená. "Je to náročný (nový formát), mnohem náročnější než ten původní. Už jenom tím, že se jde o závod navíc. Jak jdou ty disciplíny rychle za sebou, tak jsem zjistila, že se stresuju z úplně jiných věcí, než jsem se stresovala dřív. Je to jiné, ale snad si na to zvykneme," dodala.

Závod SP v moderním pětiboji v Káhiře - finále:

Muži: 1. Patte (Fr.) 1487, 2. Böhm 1481, 3. Szep (oba Maď.) 1477, ...10. Kuf (ČR) 1455.

Ženy: 1. Micheliová (It.) 1417, 2. Gulyásová (Maď.) 1412, 3. Whitakerová (Brit.) 1384, ...18. Křenková (ČR) 1056.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články