Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kudlička je popáté vítězem Pražské tyčky

Praha - Na Zličíně se v úterý odehrál jedenáctý ročník Zimní pražské tyčky. Tradiční soutěž ve skoku o tyči se koná každoročně od 1992, o pět let později se k letní variantě závodu přidala i zimní. Letos kraloval Pražské tyčce Jan Kudlička, který si tak napravil reputaci z mítinku v Ostravě. Tyčkařka Amálie Švábíková o dva centimetry vylepšila český juniorský rekord. 

Jan Kudlička, pětinásobný vítěz Pražské tyčky
zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

Janu Kudličkovi se před týdnem příliš nevydařil ostravský mítink, kde skočil 540 centimetrů. Na Pražské tyčce ale ukázal, že jeho forma před evropským halovým šampionátem roste.

Kudlička na Zličíně zvítězil rekordem mítinku, když zdolal laťku ve výšce 573 cm a vylepšil si sezónní maximum. Český rekordman se tímto výkonem zařadil na sedmé místo světových tabulek a zároveň potvrdil limit na halové mistroství Evropy v Bělehradě.

Svěřenec trenéra Boleslava Patery se v obchodním centru na Zličíně pokoušel i o překonání halového českého rekordu, ale 582 centimetrů už nezdolal. "Všechny pokusy o rekord byly pěkné. Poslední závody jsem zvoral, ale bylo vidět, že problém nebyl ve skákání, ale v únavě. Teď jsem byl odpočatý a měl ze skákání fantastický pocit," uvedl Kudlička.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězem letošní Zimní pražské tyčky je Jan Kudlička

Tyčkařka Amálie Švábíková znovu posunula český juniorský halový rekord. Zimní Pražskou tyčku vyhrála sedmnáctiletá atletka USK Praha výkonem 437 centimetrů a o dva centimetry vylepšila svůj sobotní rekord z juniorského mistrovství republiky v Ostravě. Švábíková v sobotu v Ostravě dokázala posunout juniorský rekord dokonce dvakrát.

Nejprve zdolala 427 cm a následně i 435 cm. Na Zličíně přidala další dva centimetry a opět tak splnila B limit pro účast na halovém mistrovství Evropy. Start v Bělehradu ale jistý nemá, neboť tamní soutěž bude početně omezená. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články