Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kudlička: Balnerův úspěšný pokus mě pozitivně motivuje

Praha - Tyčkař Jan Kudlička o víkendu útočil na český rekord, který mu však o kousek unikl. Kudlička přiznává, že ho české maximum, které nedávno skočil Michal Balner, pozitivně motivuje. Příležitost bude mít na blížící se Pražské tyčce. Jeho kolegyně Jiřina Ptáčníková zatím účast na exhibici zvažuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Kudlička: Balnerův rekord mě pozitivně motivuje

Ptáčníková na mistrovství v Plzni překonala 463 centimetrů, Kudlička zase útočil na mužský národní rekord, který je od nedávného úspěchu Michala Balnera nastaven na 582 centimetrech. "Bylo to blízko, ale zapsané to pořád není. Moc nechybělo a uvidíme, jestli se mi v nejbližší době podaří ho přepsat," uvedl tyčkař. O Balnerově pokusu uvedl: "Takhle brzy v sezoně se to od něho nečekalo. Jeho výkon mě v pozitivním slova smyslu motivuje. Ten český rekord je ale jen číslo, vrcholem je mistrovství světa. O rekord se budu pokoušet - pokud by se to podařilo na MS, tak bych to bral všemi deseti."

Atlety nyní čeká Pražská tyčka. Start Ptáčníkové ještě není jistý - původně přitom místo závodění na náměstí Jana Palacha měla jet do Slovinska. "Byla tu trochu změna, protože mě vzali na Diamantovou ligu do Paříže. Takže teď řešíme, jestli podstoupit Slovinsko, nebo závodit na Pražské tyčce. Ještě uvidíme, jestli mě manažer mítinku bude ochotný dodat," pousmála se Ptáčníková.

Pražská tyčka se nově přesouvá k Rudolfinu, závod navíc bude mít i regulérní (a ne pouze exhibiční) parametry. Ty tak umožní uznat případné rekordní pokusy. "Je to show, vždycky si to moc užijeme - a s námi i diváci," řekla Ptáčníková.

Vrcholem sezony je ale mistrovství světa v Pekingu. "Doufám, že budeme krok před soupeři," uvedl Kudlička. "Spíš se stále dostávám do formy, kterou jsem měla před několika lety. Chtěla bych, abych byla s výkonem spokojena a neměla se za co stydět," byla skromnější Ptáčníková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články