Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Krosové tituly putují po roce znovu ke Hrochové a Kovářovi

Jáchym Kovář a Tereza Hrochová s přehledem obhájili domácí tituly v krosu na vytrvalecké trati. V Rumburku navázali na loňské triumfy z Valašského Meziříčí, Hrochová se stala českou mistryní dokonce už potřetí za sebou. Mílařskými šampiony se stali Michal Šmahel a při ženské premiéře této disciplíny Anna Šimková.

Je nám líto, video expirovalo.
Krosové tituly si obhájili Hrochová i Kovář

Kovář zvítězil na desetikilometrové trati po sólozávodě s náskokem 51 sekund před Romanem Rudoleckým, který na krosovém MČR po devíti letech vyrovnal své maximum. Třetí skončil stejně jako v roce 2019 Vladimír Marčík, jenž vloni vládl mílařům.

"Měl jsem trošku navrch v technických pasážích, takže jsem to nechal běžet, a naštěstí jsem to celý závod nějak vydržel. Sil jsem měl oproti ostatním dost, náskok jsem pořád zvyšoval," řekl svazovému webu Kovář, běžec pražské Dukly.

Teprve podruhé za posledních deset ročníků chyběl na stupních vítězů Jiří Homoláč. Čtyřnásobný šampion a obhájce stříbra doběhl s téměř dvouminutovou ztrátou osmý a nevyužil šanci stát se samostatným rekordmanem v počtu cenných kovů. Na kontě jich má stále osm stejně jako Milan Kocourek, Zdeněk Mezuliáník, Michael Nejedlý a Vlastimil Zwiefelhofer.

Také Hrochová vévodila pořadí od prvního mezičasu a zlato přidala k dalším letošním domácím titulům na dráhové pětce a v půlmaratonu. "První kolečko bylo oťukávací, ale po něm jsem viděla, že bych měla běžet na sebe. Snažila jsem se jít svižně, takže to bylo náročné," konstatovala plzeňská závodnice. Cílem osmikilometrového závodu proběhla s půlminutovým náskokem před Karolínou Sasynovou, bronz získala někdejší juniorská šampionka Tereza Novotná.

Mistrovství ČR v krosu v Rumburku (Děčínsko):

Muži:

Vytrvalci (10 km): 1. Kovář (Dukla Praha) 32:09, 2. Rudolecký (Blansko) 33:00, 3. Marčík (Škoda Plzeň) 33:10.

Mílaři (4 km): 1. Šmahel (Slavia Praha) 12:22, 2. Boketta (Jižní Město) 12:43, 3. Kotyza (Univerzita Brno) 12:48.

Ženy:

Vytrvalkyně (8 km): 1. Hrochová (Škoda Plzeň) 29:05, 2. Sasynová (Olymp Praha) 29:35, 3. Novotná (Olymp Brno) 29:43.

Mílařky (4 km): 1. Šimková (Slavia Praha) 14:40, 2. Žáková (Beroun) 14:51, 3. Matějková (AC Praha 1890) 14:56.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články