Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kovář a Hrochová budou v Rumburku obhajovat tituly v krosu

O tituly mistrů republiky v krosu budou bojovat elitní tuzemští vytrvalci v sobotu v Rumburku. Na obhajobu se chystají Jáchym Kovář a Tereza Hrochová. Ve městě na Děčínsku půjde také o nominaci na mistrovství Evropy v krosu, které 11. prosince přivítá Turín.

Pro Kováře bylo loňské zlato první medailí na MČR v krosu. Tentokrát ukázal dobrou formu na nedávném mistrovství světa v běhu do vrchu v Thajsku, kde skončil desátý. Loni Kovář po třech letech sesadil z trůnu Jiřího Homoláče. Ten už má z této akce osm cenných kovů a pokud by získal devátý, stal by se rekordmanem.

K favoritům budou pařit také dvojnásobný vítěz Běchovic Martin Zajíc, bronzový medailista z roku 2019 Vladimír Marčík nebo mistr republiky na 5000 metrů Patrik Vebr.

Ženského závodu se znovu nezúčastní šampionka z let 2018 a 2019 Moira Stewartová, takže Hrochová je stejně jako před rokem jasnou favoritkou. Běžkyně, která letos startovala v maratonu na MS i ME a nedávno závodila na mistrovství světa v běhu do vrchu, může triumfovat potřetí za sebou.

Na startu budou také nedávné medailistky Anna Málková, jež obhajuje bronz, nebo zkušená Pavla Schorná Matyášová, třetí žena MČR z roku 2020. V popředí se mohou objevit i steeplerka Tereza Novotná nebo vrchařka Gabriela Veigertová.

Vedle dlouhého závodu, který měří deset kilometrů pro muže a osm kilometrů pro ženy, je na programu také kratší trať. Takzvaný mílařský závod dlouhý čtyři kilometry poběží nejen muži, ale poprvé také ženy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články