Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koulař Stašek je po MČR nejlepším Evropanem sezony

Praha - Koulař Martin Stašek je po domácím atletickém šampionátu nejlepším Evropanem této sezony. V pražské Stromovce dnes ozdobil druhý soutěžní den výkonem 20,73 metru, kterým si téměř o metr vylepšil osobní rekord a ujal se vedení v kontinentálních tabulkách. Ve světovém pořadí je třiadvacetiletý vrhač Univerzity Brno čtvrtý za trojicí Američanů.

Koulař Martin Stašek
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav

Druhý jistý účastník halového mistrovství Evropy ve vrhu koulí Ladislav Prášil, kterému výkonem 20,51 patří třetí místo v letošním evropském pořadí, mistrovské boje vynechal kvůli svalovému zranění.

Martin Stašek: "Zlepšil jsem se technicky. Ještě vloni jsem házel sunem a to mi moc nešlo, v květnu jsem začal s otočkou. Chvilku to trvalo, než si to sedlo, ale trochu jsem se vyházel."

Po sobotním českém rekordu Kateřiny Čechové na šedesátce bylo dnes v ohrožení národní maximum v tyčkařském sektoru, kde se o výkon 582 cm pokoušel Jan Kudlička. Deset let starý výkon Adama Ptáčka (581) zůstal nepřekonán, Kudlička si ale vylepšil osobní maximum na 577 cm a patří mu druhé místo v dlouhodobých českých tabulkách. Vítěznou výšku zdolal napoprvé, zatímco předchozích 560 "zachránil" až třetím skokem. Do soutěže vstoupil úspěchem na 540, které byly nad síly zbývajících medailistů.

Čtvrtkařky Denisa Rosolová a Zuzana Hejnová se utkaly o titul na dvoustovce a úspěšnější byla první jmenovaná obhájkyně prvenství, jež časem 23,51 atakovala rekord šampionátu Eriky Suchovské. Za čtrnáct let starým časem Rosolová zaostala o setinu, Hejnovou porazila o dvě desetiny.

Na dvojnásobné trati získala titul pro změnu osmistovkařka Lenka Masná, jež by měla startovat na HME ve čtvrtkařské štafetě. Ve finále porazila časem 53,79 i specialistku Jitku Bartoničkovou. Jaroslav Bába vyhrál posedmé výškařský titul. Ve třetím závodě během týdne absolvoval tři zdařilé skoky a po zdolání 224 cm se neúspěšně pokusil o své letošní maximum 231.

Dva individuální tituly získala během víkendu favoritka dlouhých běhů, pardubická Kristina Mäkiová, jež po sobotním triumfu na trojce nenašla přemožitelku ani na patnáctistovce.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články