Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koulař Crouser vrhl nový halový světový rekord. Minulý odolával 32 let

Přestože atletům kvůli situaci ve světě uniklo předjarní MS v hale, Americký koulař Ryan Crouser se drží ve špičkové formě. Olympijský vítěz z Rio de Janeira v roce 2016 předvedl na halovém mítinku v Fayetteville 22,82 metru, čímž vytvořil nový halový světový rekord. Osobní rekord má ale pořízek z Oregonu ještě o devět centimetrů dál. Dosavadní rekord držel po 32 let jeho krajan Randy Barnes a měl hodnotu 22,66 metru.

Ryan Crouser na Zlaté tretře
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Pod střechou měl Crouserův dosavadní osobní rekord hodnotu 22,60. Ve Fayetteville Barnsův výkon překonal dokonce dvakrát. Nejdál poslal kouli hned v první sérii, ve třetí ještě předvedl pokus dlouhý 22,70.

"Velmi dobrý start do roku 2021," řekl televizi ESPN Crouser. Historickým zápisem si upevnil první místo v letošních tabulkách, v nichž se za něj v sobotu zařadil výkonem 21,48 český rekordman Tomáš Staněk.

Barnes zůstává nadále absolutním světovým rekordmanem výkonem 23,12 z roku 1990. Za 23 metrů poslal 7,26 kg těžké náčiní také němec Ulf Timmermann (23,06), Crouser se výkonem 22,91 dělí o třetí místo v tabulkách s krajanem Joem Kovacsem a Italem Alessandrem Andreiem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články