Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kouč české atletické reprezentace Fišer končí

Berlín - Trenér atletické reprezentace Václav Fišer u českého týmu končí. Rozhodl se, že po mistrovství světa v Berlíně na svou funkci rezignuje. Dvaašedesátiletý kouč působil ve své roli od roku 1992 a odchází do důchodu. Původně chtěl Fišer skončit už po olympiádě v Pekingu loni na podzim, ale volby do předsednictva Českého atletického svazu, které nového trenéra jmenuje, byly až letos v dubnu. "Má to určitou setrvačnost, nešlo to. Takhle jsem skončil až nyní," řekl dnes novinářům Fišer.

Václav Fišer
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Důvodem odchodu je prý jeho věk, nikoliv skutečnost, že šampionát v Berlíně se českým atletům nepovedl. "Prostě už jsem starý," prohlásil kouč. Svou éru považuje za úspěšnou. "Začínali jsme z nuly," řekl. Tým převzal po MS v Tokiu 1991, odkud česká reprezentace přivezla jedno čtvrté místo.

"Předsednictvo fungovalo až do letošních voleb s menšími obměnami od roku 1993. Myslím, že to bylo dobré období," prohlásil Fišer. Představoval si ale, že zažije lepší loučení. "Ale když vezmu těch šestnáct let, tak to je dobré," dodal.

Nový kouč bude určen 8. září, kandidátů je mnoho. Je mezi nimi i bývalý desetibojař a nyní trenér Tomáš Dvořák. Co musí reprezentační šéf umět? "Je to práce s lidmi, ta je vždycky nejtěžší. Musíte sednout, vyrobit, sesmolit, napsat. Každý člověk má jiný názor," popisoval.

Nejtěžší na práci šéftrenéra je přesvědčit ostatní kouče, že jeho cesta je správná. "Musíte mít nějakou ideu, jak by to mělo vypadat. A potom jde o to přesvědčování. Každý rok děláme seminář, kterého se zúčastňuje asi 120 trenérů," uvedl Fišer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články