Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Klučinová skončila v Götzisu desátá a splnila limit pro MS

Götzis (Rakousko) - Vícebojařka Eliška Klučinová obsadila v sedmiboji v rakouském Götzisu desátou příčku a ziskem 6349 bodů zaznamenala svůj druhý nejlepší výkon v kariéře. Zároveň výrazně překonala limit pro účast na mistrovství světa v Pekingu. Suverénní vítězkou soutěže se stala Kanaďanka Brianne Theisenová-Eatonová, která nasbírala 6808 bodů.

Radující se Eliška Klučinová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Eatonová si vylepšila osobní rekord o plných 167 bodů a připsala si druhé vítězství v Götzisu. Vicemistryně světa vyhrála o 261 bodů před Němkou Carolin Schäferovou. Čtvrtá skončila Britka Jessica Ennisová-Hillová.

Sedmadvacetiletá Klučinová si v sobotu zlepšila osobní maximum ve vrhu koulí výkonem 14,69 m. "Největší radost mi ale udělala dvoustovka a čas 24,62. Rychleji jsem běžela jen jednou v životě a to už v roce 2012," uvedla po prvním dnu, po kterém figurovala na desáté příčce, kterou udržela. Dosáhla tak druhého nejlepšího výsledku v Götzisu. V roce 2008 byla osmá, ale výrazně horším výkonem 6007 bodů.

Desetiboj skončil dvojnásobným triumfem německých atletů, zvítězil Kai Kazmirek součtem 8462 bodů před Michaelem Schraderem (8398). Juniorský mistr světa Jiří Sýkora nasbíral při debutu na prestižním mítinku 7832 bodů a skončil sedmnáctý.

Dvacetiletý Sýkora poskládal druhý nejlepší desetiboj v krátké kariéře a zajistil si účast na ME do 23 let. Po sobotním osobním maximu v kouli se zlepšil i ve zbývajících vrhačských disciplínách disku (46,49) a oštěpu (61,47) i v běhu na 110 metrů překážek (14,88). V tyči si rekord 460 cm vyrovnal. Aby poprvé překonal osmitisícovou hranici, musel by se výrazně zlepšit i v závěrečné patnáctistovce, tu ale běžel pomalu. Jeho desetibojařské maximum tak má od loňska stále hodnotu 7927 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články