Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kladivářka Ledvinová hodila 70 metrů a jede na ME

Praha - Pátou desítku nominovaných atletů pro mistrovství Evropy v Barceloně načala ve středu kladivářka Lenka Ledvinová. Na mítinku v Brně předvedla výkon 70,10 metru a splnila tak požadované kritérium o šedesát centimetrů. Výkon Ledvinové je druhým nejdelším hodem v české historii, její český rekord loni ze Sušice má hodnotu 70,51 metru. Česká rekordmanka limitního hodu dosáhla v poslední šesté sérii jen čtyři dny před uzávěrkou nominace, která skončí v neděli po mistrovství České republiky v Třinci.

Čtyřiadvacetiletá kladivářka přitom po loňském nezdaru na MS v Berlíně uvažovala, že ukončí kariéru. "Byla jsem hodně demotivovaná. Zlomilo se to teprve v lednu, kdy jsem začala vzpírat. Bylo jasné, že bez síly to nepůjde," řekla serveru Českého atletického svazu Ledvinová.

Kvůli pozdějšímu začátku tréninku tak její forma graduje později. "Věděla jsem, že mám v přípravě manko, takže jsem se tolik nezneklidňovala, že hážu méně. Nicméně v poslední době s tím, jak se blížil konec nominačního období, utíkal čas hodně rychle," přiznala. Už o víkendu přehodila 69 metrů. "Proto jsem jela do Brna využít formu, nechtěla jsem to nechat až do Třince," prohlásila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články