Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Kladivář Pars dostal trest za doping. Nikdy si to neodpustím, smutnil

Osmnáct měsíců nesmí závodit olympijský vítěz v hodu kladivem z roku 2012 Krisztián Pars, který dostal od maďarské atletické federace trest za porušení pravidel o dopingu. Šestatřicetiletý vrhač nesmí závodit do července 2019, pykat bude za pozitivní nález při nesoutěžní kontrole z 13. ledna.

Podle maďarského svazu byla v atletově moči zjištěna zakázaná látka, která ale nezvyšuje sportovní výkonnost. Disciplinární komise při rozhodování o trestu také vzala v úvahu, že se sportovec provinil v období mimo soutěžní sezonu.

Pars řekl, že se za provinění stydí. "Učinil jsem špatné rozhodnutí ve složitém období svého života a kariéry. Nikdy si to neodpustím," uvedl Pars.

Vedle londýnské olympiády vyhrál Pars dvakrát mistrovství Evropy, to druhé v roce 2014 v Curychu v dosavadním osobním rekordu 82,69 metru. Má i dvě stříbra z mistrovství světa (2011 a 2013), vloni v Londýně ale poprvé na velké soutěži neuspěl v kvalifikaci. Na předloňské olympiádě v Riu de Janeiro skončil sedmý, v Aténách 2004 i Pekingu 2008 byl čtvrtý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články