Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Katir má problém. Zmeškal dopingové kontroly a má pozastavenou činnost

Atletická veřejnost si vyslechla nepříjemnou zprávu. Stříbrný ze závodu na 5000 metrů z loňského MS Mo Katir má pozastavenou činnost. Španělský vytrvalec zmeškal tři dopingové kontroly v rozmezí dvanácti měsíců. Katirovi hrozí až dvouletý distanc, takže by mohl přijít o letní olympijské hry v Paříži.

Je nám líto, video expirovalo.
Jakob Ingebrigtsen z Budapešti odjede se zlatem z 5000 m

Katir na loňském MS v Budapešti na pětce těsně prohrál s Jakobem Ingebrigtsenem. Proti pozastavení činnosti se bude bránit. "Jsem toho názoru, že při těch třech porušeních pravidel o hlášení místa pobytu nedošlo k žádnému pochybení, v některých zmiňovaných případech jsem rozhodně byl ve správné době v místě, které jsem udal," uvedl pětadvacetiletý Španěl.

"Během posledních let a měsíců jsem podstoupil spoustu mimosoutěžních dopingových kontrol s odběry vzorků moči i krve bez sebemenšího problému na mé straně," doplnil.

Španělská federace mu na základě rozhodnutí AIU pozastavila licenci. Pokud se Katir neobhájí, hrozí, že Španělé přijdou o medailovou naději pro Hry v Paříži. Marocký rodák Katir pro zemi z Pyrenejského poloostrova získal také světový bronz na patnáctistovce na šampionátu v roce 2022 v Eugene.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články