Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Juška po vítězství na Odložilově memoriálu: Navazuji na životní sezonu 2017

Ještě nikdy dálkař Radek Juška neskákal tak vyrovnaně za osmimetrovou hranicí. Na Odložilově memoriálu ji přelétl hned čtyřikrát. Osmadvacetiletý atlet věří, že navazuje na svou zatím životní sezonu 2017, ve které vytvořil dosud platný český rekord 831 centimetrů.

Na Julisce zvítězil výkonem o dvacet centimetrů horším a stále nemá jistotu olympijských her v Tokiu, protože výkonnostní požadavek mezinárodní federace je 822.

"Těch 811 a dodatečně 60 bodů, to už by mělo stačit. Ale já bych chtěl splnit ten ostrý limit, k němu směřuji a jedeme dál," řekl po svém triumfu.

Na pražském mítinku se mu tradičně daří. "Pokaždé vyjde počasí. Bál jsem se, že bylo až moc teplo, ale dálkařské doskočiště bylo ve stínu. Na Julisce je jeden z nejlepších sektorů v Česku," chválil.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejdelší pokus a ohlasy Radka Jušky na Odložilově memoriálu

Věří, že může mít v letošní olympijské sezoně životní formu. "Myslím, že navazuji na sezonu 2017, která byla životní s osobáky. Pomalu na ni navazuji a snad to tak půjde dál a dál," pokračoval Juška, jenž měl v plánu nedělní Memoriál Josefa Sečkáře v Brně, ale jeho tamní start je nejistý.

"Uvidíme, jak se ještě domluvíme s trenérem, protože další start by byla až Evropa družstev, což by bylo až skoro za dva týdny. Tak uvidíme, jestli využijeme dalšího startu, nebo naopak trošku přitrénujeme, aby forma ještě trochu stoupla," uvažoval halový vicemistr Evropy z Prahy 2015.

Najít kvalitní mítink je pro něj problém, i když mu dobré jméno i letošní forma zajišťují pozvánky. "Je problém s tím, že závody pořádně nejsou. Chtělo by to nějakou další Diamantovou ligu, která je pro dálku až 9. července. Něco takového mi tam teď chybí. Nebo alespoň bronzové a stříbrné mítinky, ale bohužel ať projíždím kalendář akcí, jak projíždím, tak nemůžu pořádně nic najít," posteskl si na situaci, která je zaviněná i pokračující koronavirovou pandemií.

Mírnější opatření v Česku už alespoň pustila na Julisku diváky. "U technických disciplín je to s nimi daleko lepší," dodal Juška.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články