Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Juška, Hrubá a Holuša se představí na Diamantové lize ve Stockholmu

Stockholm/Praha – Švédská metropole Stockholm hostí šesté pokračování Diamantové ligy. České barvy bude na severu Evropy hájit dálkař Radek Huška, výškařka Michaela Hrubá a mílař Jakub Holuša. Přímý přenos atletického svátku sledujte od 16:00 exkluzivně na webu ctsport.cz.   

Dálkař Radek Juška
zdroj: AP autor: Matthias Schrader

Českého rekordmana Jušku čeká letos premiérový start v prestižním seriálu. Před týdnem se zúčastnil republikového šampionátu v Třinci, ale z výkonu 786 centimetrů byl zklamaný. Je však nutné připomenout, že jej trápila bolavá bedra. "Během tohoto týdne jsem trénoval normálně, díky bohu mě to neomezovalo," řekl před cestou do Švédska.

Ve Stockholmu se utká mimo jiné s nejlepším dálkařem této sezony Luvem Manyongou z JAR. "Uvidíme, co předvede. Vypadá to, že bude skákat stabilně kolem 860. Budu se ho snažit držet. Spokojený bych byl s výkonem přes osm metrů," doplnil Juška, který se bude muset obejít bez trenéra Josefa Karase.

Devatenáctiletá výškařka Hrubá si na mistrovství republiky vylepšila sezonní maximum na 191 centimetrů. K limitu pro mistrovství světa v Londýně jí ovšem stále ještě scházejí tři centimetry. Favoritkou soutěže bude Ruska pod neutrální vlajkou Maria Lasickeneová, jež se zatím jako jediná letos dostala přes dva metry.

Krátce po závodě v norské metropoli čeká další start mílaře Holušu. Tentokrát se utká také s Alsadikem Michuem z Bahrajnu. Ten zaběhl na mítinku v nizozemském Hengelu dosud nejrychlejší patnáctistovku sezony 3:31,34.

Na vítězství z Osla může před domácím publikem navázat švédský diskař Daniel Stahl. Diskaři opět absolvují smíšenou soutěž, kde se budou jejich pokusy střídat s hody žen. Neporazitelnost bude hájit Sandra Perkovičová z Chorvatska.

V běhu na 110 metrů překážek nastoupí úřadující mistr světa Sergej Šubenkov, který stejně jako další Rusové závodí jako neutrální atlet. Stovka bude opět bez Američanů a Jamajčanů, protože je příští týden čekají národní kvalifikace. Po triumfu v Oslu bude na další výhru a první letošní výkon pod deset sekund útočit Andre de Grasse z Kanady.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články