Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Jsme připraveni na všechno, hlásí Železný na startu hvězdné Zlaté tretry

Ostrava – Ostravu i celou Českou republiku čeká atletický vrchol sezony. Zlatá tretra si za dobu své existence vydobyla renomé mezi sportovci i diváky a obě skupiny se na ni rádi vrací. Tretře se navíc každý rok daří postoupit o krok dále. Letos diváky čekají nejen špičkoví atleti, ale i nové zázemí. A optimistické jsou i vyhlídky do budoucna, jak se v Tématu pro hosty Michala Dusíka shodli organizátoři mítinku. Zlatou tretru sledujte ve čtvrtek 27. června od 18:30 živě na programu ČT sport a našem webu.

Jan Železný
zdroj: Isifa autor: Eduard Erben

Největším tématem před startem Zlaté tretry je, snad kromě počasí, neúčast Usaina Bolta. Špičkový atlet se potřebuje věnovat tréninku, nicméně ostravský mítink bude ozdoben startem dalších špičkových sportovců. A za Bolta se podařilo sehnat hvězdnou náhradu, na hladké stovce se představí Asafa Powell.

"Nás to mrzí, Usain Bolt je atletická megahvězda. Ale Tretru nemáme postavenou na jednom člověku. Máme tu sedm olympijských vítězů, třicet medailistů. My jsme připraveni na všechno a věříme, že výkony budou tak kvalitní, jak jen může světová atletika nabídnout," doufá ředitel mítinku Jan Železný.

Manažer mítinku Alfons Juck se těší také na české sportovní zastoupení, které se ve světové konkurenci nemusí stydět. Obzvlášť v době, kdy svým disciplínám dominují Zuzana Hejnová, Vítězslav Veselý nebo Pavel Maslák. "Jsme velice rádi, že je česká špička ve formě. Věřím, že se můžeme těšit i na první místa tuzemských atletů v této silné konkurenci."

Jelena Isinbajevová
zdroj: ČTK/AP

Diváci, kteří na Zlatou tretru dorazí osobně, ocení zrekonstruované sportoviště. "Máme nový povrch a podle posledních zpráv je velmi rychlý," upozorňuje technický ředitel Oldřich Zvolánek. Navíc přibyla nová tribuna, kterou ve druhé etapě rekonstrukce doplní i tribuny postranní. Na jejich místě zatím stojí montované prostory pro stání.

"Myslím, že po dostavbě to bude jeden z nejmodernějších stadionů nejen v České republice, ale i ve střední Evropě. Diváci budou ze všech míst skvěle vidět. Také atleti mají v zázemí vynikající podmínky," dodává Zvolánek.

Zlatá tretra si za dobu své existence vydobyla skvělé jméno a pošilhává po nejprestižnější kategorii mítinků. "Z pohledu prestiže by bylo vhodné být v nejvyšší kategorii. Kdo by nechtěl, o tom sní každý organizátor. Na druhou stranu to má i svá proti, například svázaný program disciplín, který je dopředu určený a příliš se s ním nedá hýbat. Těžko by se tam zohledňovaly priority české atletiky. Ale být v nejvyšší kategorii přináší i jisté ekonomické výhody," vypočítává možnosti Juck.

Celá sportovní akce má dobré jméno, zázemí a do budoucna má skvěle našlápnuto. "Vidím to pozitivně, protože máme podepsané dlouhodobé smlouvy. Velice si vážíme podpory města Ostravy a Moravskoslezského kraje, kteří jsou nedílnou součástí tohoto projektu. Věřím, že můžeme říct, že v nejbližších letech jsme schopni organizovat Tretru na nejvyšší úrovni," věří Železný.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články