Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Jamajčan Carter čelí i po konci kariéry podezření z dopingu

Nesta Carter čelí krátce po skončení kariéry novému podezření z dopingu. Jamajského sprintera, jehož první kauza stála štafetu včetně Usaina Bolta zlatou olympijskou medaili, čeká příští týden disciplinární řízení kvůli dalšímu pozitivnímu testu na zakázanou látku. Agentuře Reuters to řekl šéf disciplinární komise jamajského svazu Kent Gammon a potvrdil běžcův právník Stuart Stimpson.

Je nám líto, video expirovalo.
Jamajský sprinter Carter je opět podezřelý z dopingu

"Je tu záležitost s Nestou Carterem, kterou nám postoupila antidopingová komise," konstatoval Gammon. Druh zjištěné zakázané látky neprozradil, jednání začne 14. října.

Carter se v hledáčku vyšetřovatelů ocitl tři roky poté, co neuspěl u Arbitrážního soudu pro Sport (CAS) v Lausanne s odvoláním proti diskvalifikaci z olympijských her v Pekingu 2008.

Jamajčané tím definitivně přišli o zlato ze štafety na 4x100 metrů, ke kterému tehdy vedle hvězdného Bolta pomohli také Asafa Powell a Michael Frater.

Pětatřicetiletý Carter letos v srpnu oznámil konec kariéry kvůli zdravotním problémům, které mu neumožňovaly od března trénovat a závodit.

Uvedl tehdy, že lékařem předepsané léky porušují antidopingová pravidla a on dal přednost zdraví před atletikou.

Jeho osobní rekord na stovce 9,78 sekundy znamená deváté místo v historických tabulkách, ve sbírce má štafetové olympijské zlato z Londýna 2012 i tři týmové tituly z mistrovství světa. Jeho největším individuálním úspěchem je bronz ze stovky na MS v roce 2013 v Moskvě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články